Punaviiniä siivouspäivänä

T:Teksti:

Naiset paiskivat kotitöitä viikoittain keskimäärin yhdeksän tuntia enemmän kuin miehet, kertoo Sosiaali- ja terveysministeriön ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimus.
    Huh! Naiset siis imuroivat, pesevät pyykkiä, tiskaavat, silittävät, pyyhkivät pölyjä, laittavat ruokaa, viikkaavat liinavaatteita, järjestelevät paikkoja ja petaavat sänkyjä aika ison siivun enemmän kuin vastakkainen sukupuoli.
    Mutta mitä kertoo media tästä tunteita kuohuttavasta vääryydestä?
    Ilta-Sanomat raportoi tammikuun puolivälissä siivousrutiineista euroedustaja Eija-Riitta Korholan (kok) ja professori Atte Korholan perheessä.
    Eija-Riitan mukaan vaimon on siivouspäivänä syytä satsata ulkonäköönsä ja jynssätä kotia minihameessa. Miestä voi hänen mukaansa houkutella luudan varteen kehumalla tätä sekä tarjoamalla välipaloja ja olutta.
    Pitäisiköhän naisia palkita siivousuhrauksistaan samoin?
    Vähän on vaikea kuvitella Paavo Lipposta imuroimassa Hugo Bossin kalsareissa ja tarjoamassa siivouspuuhien välissä Päiville chileläistä merlotia camembertin kera saadakseen tämän pyyhkimään pölyjä.
    Jään odottamaan ehdotuksia, miten muuten kuin erilaisilla palkitsemisjärjestelmillä kotitöiden tekoa voisi tasa-arvoistaa.
    Siivoojan palkkaaminen käymään putsaamassa kotia olisi kai liian porvarillista.

Milka Sauvala