Ylioppilaslehden 1/2007 perusteella lehti noteeraa eduskuntavaalit todella hyvin. Lehti järjestää ehdokkaille vaaliväittelyitä ja seuraa kampanjoita. Opiskelijoiden herättäminen äänestämään on tärkeää – muuten opintoraha ei nouse seuraavallakaan vaalikaudella.
    Ylioppilaslehden linjassa kuitenkin ihmetyttää se, että vaaliväittelyihin on otettu vain Helsingin piirin nuoret ehdokkaat. Tuhansia HYY:n jäseniä asuu Uudenmaan vaalipiirin alueella, esimerkiksi Espoossa, Vantaalla, Porvoossa ja Keravalla. He eivät voi äänestää Helsingin ehdokkaita. Etenkään ensimmäistä kertaa äänestäville vaalipiirien rajat eivät välttämättä ole tutut. Jotta sukupolvenvaihdos onnistuu, nuoria kansanedustajia tarvitaan jokaisesta vaalipiiristä. Ylioppilaslehti onnistuu innostamaan opiskelijat vaaliuurnille paremmin, jos se palvelee uutisoinnissa myös Uudellamaalla äänestäviä lukijoitaan.

Juho Lindman
Kansanedustajaehdokas (Vas, sit)

Aija Salo
Kansanedustajaehdokas (Vihr) Uusimaa