Mikä eläin Lipponen olisi?

T:Teksti:

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen ärtyisyys alkaa olla jo epäinhimillistä. Viime perjantaina hän hyökkäsi arvostelijoidensa kimppuun Turun Sanomien kolumnissaan:
    “Tällaista roskaa voi nykyeduskunnassa odottaa vain Heidi Hautalalta “, hän kirjoitti.
    Hautala oli kritisoinut Lipposta ydinvoiman lobbaamisesta puhemiehen roolissa.
    Jos pelattaisiin “jos hän olisi eläin, mikä eläin hän olisi” -peliä, Lipposelle löytyisi helposti vastine. Ärsytettynä Lipponen muistuttaa erehdyttävästi gorillalauman johtajaa. Kun johtava gorillauros haastetaan, se kirkuu, hakkaa rintaansa, paljastelee hampaitaan ja rikkoo keppejä.
    Toisaalta, gorillat ovat aika rauhanomaisia. Sitä Lipponen ei ole, Lipponen tykkää tapella. Ehkä hän olisikin pahansisuinen fretti eli kesyhilleri. Kahta urospuolista frettiä ei edes voi pitää samassa asunnossa vapaina, koska ne alkavat heti tapella verisesti.
    Fretti ei myöskään tykkää vieraista, vaan saattaa purra kipeästi. Kuulostaa Lipposelta sekin.
    Toisaalta, fretissäkin on jotain ei-paavomaista. Se on nimittäin hyvin utelias ja leikkisä eläin.
    Ehkä Lipponen loppujen lopuksi onkin lähimpänä Intiasta tuttua pyhää lehmää. Niin voisi ainakin päätellä siitä, että Hautalan arvosteltua Lipposta sekä muut puolueet että suurimmat sanomalehdet riensivät puhemiehen avuksi.
    Lipponen on tabu.

Ville Seuri