”Yllättäen olen päätynyt keräilemään kosmetiikkafirma Yves Rocherin ilmaisia hirvipehmoleluja. Niistä tärkein, Hilleri Hirvi, tuli kotiin vuosi sitten tilauksen mukana. En ole ollenkaan pehmoleluihminen. Siksi on hankala selittää miksi pehmohirvi matkustaa nyt laukussani maailmalla.
    Yleensä ärsyttää, että lähetetään tavaraa, jota ei oikeasti tarvitse. Jokin Hillerissä kuitenkin vetosi. Kun sille löytyi nimikin, siitä oli hankala luopua. Hilleri on matkustanut mukanani Suomessa ja maailmalla. Keväällä menemme ainakin Ruotsiin ja Saksaan.

Matkoilla Hilleri pääsee aina valokuviin. Ihmiset poseeraavat mielellään Hillerin kanssa, eivätkä hirveästi asiasta kysele. Luulen, että muiltakin löytyy samantapaisia maskotteja kotoa.
    Vaikka Hilleri ei ole mikään hieno englantilainen teddynalle, hän on erittäin sympaattinen persoona. Kerran juhlapäivänä, kun seuraava hirvi oli tullut taloon, Hillerillä on ollut maalarinteipistä tehty solmio. Se ei kuitenkaan ole mikään rokkiversio lasten lelusta. Lävistykset voisivat olla hienoja, mutta tuntuu, että ne eivät ole Hillerin juttu.

Minulle on kertynyt jo useita herra Rocherin, Hillerin enon, lähettämiä hirviä. Viimeisimmät tulokkaat sain joulukuussa Forumin liikkeestä. Niitä oli rypistetty lahjapakkauksiin ja yksi oli pakko pelastaa sellofanista. Palasin myöhemmin katsomaan, jos hirviä olisi ollut vielä lisää, mutta ne olivat jo loppu. En maininnut myyjille, että olin kiinnostunut hirvestä enkä niistä kauneustuotteista.”

Laura Andersson

Sofi Oksasen Puhdistus-näytelmän ensi-ilta on Kansallisteatterissa 7.2.