Ylioppilaslehden verkkosivuilla kannattaa nyt käydä. Ei, sivuja ei ole uudistettu, mutta sieltä voi ladata kuunneltavaksi vaalisarjamme ensimmäisen väittelyn.
    Väittely kestää vajaat puoli tuntia. Siinä kaksi 25-vuotiasta helsinkiläistä kansanedustajaehdokasta vääntää perustulosta ja sosiaaliturvan tilasta. Vihreiden Tapio Laakso väittää perustulon selkiyttävän vanhanaikaista sosiaaliturvajärjestelmä. Demarien Heta Välimäen mielestä se johtaisi syrjäytyneiden yhä pahempaan syrjäytymiseen. Keskustelusta työstetyn jutun voi lukea tämän lehden sivulta 9.
    Laakson ja Välimäen väittely on kiihkeä, eikä ihme. Aihe jakaa mielipiteitä. Ylioppilaslehti kysyi kuun alussa sähköpostitse pääkaupunkiseudun opiskelijoilta kantaa perustuloon. Äänet puolesta ja vastaan jakautuivat aika pitkälti tasan.
    Juuri tällaisia kiihkeitä ristiriitoja aiomme nostaa vaalisarjamme aiheiksi jatkossakin. Sarjassa ilmestyy viisi väittelyä, joista jokaiseen kutsutaan kaksi alle 30- vuotiasta helsinkiläisehdokasta.
    Olisi tietysti ihanteellista, jos voisimme kutsua kaikki Helsingin vaalipiirin hieman yli kolmekymmentä nuorta ehdokasta väittelemään, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Siksi olemme pyytäneet puolueiden nuorisojärjestöjä arvioimaan nuorten ehdokkaidensa asiantuntemusta käsittelemistämme kysymyksistä.
    Käytämme arvioita neuvona väittelijöiden valinnassa. Emme kaipaa hyviä tyyppejä, vaan hyviä väittelyitä.

Ville Seuri