HYY:n edustajisto hyväksyi 14.12. ylioppilaskunnan vuoden 2007 talousarvion, joka on yksi edustajiston keskeisimpiä vuotuispäätöksiä.
    Valtaosa talousarvion sisällöstä ei säteile ylioppilaskuntamme kollektiiviseen tietoisuuteen, mutta yksittäiset säteet karkailevat aina väistämättä edustajiston hämäristä ihmisten ilmoille. Kuten osakuntien esittämä ja ainejärjestöjen kannattama ylioppilaskunnan jäsenmaksun korottaminen, jota perustellaan inflaatiolla.
    Iso I onkin selkeästi aikamme suurin uhka, oikea intifada. Sitä vastaan on taisteltava kaikin keinoin, sillä inflaatio ei tunne inhimillisyyttä. Sen itsenäiset solut infiltroituvat kaikkialle kuin influenssa. Olisi infantiilia uskotella, että inflaatiota vastaan auttaisi muu kuin ennakoiva isku. Siksi osakunnat esittävätkin kaikkien intressien mukaisesti korotusta jokavuotiseksi. Inha inflaatio taittuu, kun jäsenmaksun kiinnittää innovatiivisesti indeksiin!
    Osakuntien julistamassa inflaationvastaisessa sodassa liittouma piirtyy selvästi: vain ainejärjestöt tukevat taistelua. Kaikki ylioppilaskunnan poliittiset ryhmät sen sijaan vastustavat korotusta yhdessä.
    Jäsenmaksun korottaminen on mielestämme harha-askel. Inflaation sijaan pitäisi keskittyä taloutemme todellisiin haasteisiin. Edustajisto on lisännyt ylioppilaskunnan menoja kuluneen vuoden aikana enemmän kuin edeltäjänsä konsanaan.
    Siitä huolimatta, että YSK, eli Ylioppilaskunnan Suuret Kiinteistöseikkailut, lienevät tältä erää monien suureksi helpotukseksi päättyneet, jäävät laskut vastattaviksemme. On turha kuvitella, että jäsenmaksua korottamalla maksettaisiin edes Leppätalon kattosaunan kiuasta tai Villa Kuunarin laituria. Mielestämme seikkailupolitiikkaa ei pidä rahoittaa jäsenmaksua korottamalla, vaan menoja hillitsemällä – vaikka kuinka alkaisi taas yskittää.

Martti Tulenheimo
HYY:n Vihreät / De Gröna vid HUS