“Ajan taksilla useammin kuin minulla olisi varaa. Kuvittelen voivani elää niin kuin joku liikemies: saatan laittaa rahani taksikyytiin ja syödä sitten loppuviikon näkkäriä.
    Olen koko ikäni asunut Punavuoressa. Taidan luulla, että joka paikkaan on viiden minuutin matka, ja siksi olen aina myöhässä. Joudun käyttämään takseja ihan sen takia, ettei organisaatiokykyni riitä sadan asian tekemiseen samaan aikaan.
    Toisaalta nautin siitä, että taksikyyti pelastaa jostain kiperästä tilanteesta. Laitan mielelläni silloin tällöin kybän siihen, ettei minun tarvitse stressata vaan saan istua lämpimässä auton takapenkillä.

Taksikuskien kanssa on hauska jutustella. Keskustelut menevät aika paljolti kuskin ehdoilla, ja juuri ne ovatkin kiinnostavia. Mikseivät dösäkuskit voi olla niin mukavia tyyppejä kuin taksikuskit?
    Taksi ei vaikuta olevan ikäisteni ihmisten tai köyhien taiteilijoiden matkustustapa. Yleensä jos olen menossa frendejä tapaamaan, jätän taksin kulman taakse ja köpöttelen coolisti paikalle. Ja pari kertaa taksissa istuessani olen joutunut dyykkaamaan piiloon, etteivät vastaan tulleet tutut näkisi minua.
    Siitä huolimatta kaverini ovat jo huomanneet, että ajelen aika paljon taksilla.

Kuulin kerran sivusta kuinka eräs juuri apurahan saanut taiteilija kehuskeli, että nyt voidaan lähteä taksilla Pietariin jatkoille. Minusta apurahat ovat pyhiä, ne pitää käyttää taiteen tekemiseen eikä taksikyyteihin. Taiteen tekeminen on niin hirveän kallista, ettei siihen muuten ole varaa. Teen kuitenkin mieluummin taidetta kuin ajan taksilla.”

Ville Seuri

Heta Kuchkan näyttely Yours truly Helsingin kaupungin taidemuseossa Meilahdessa (Tamminiementie 6) 10.12. asti. Liput 6 / 5 e.