Kun osattaisiin edes juntteilla

T:Teksti:

MTV3:n uuden kanavapaketin mukana kaupattava Max-kanava mainostaa olevansa “miesten etuoikeus!”
    Jee! Kivaa olla mies!
    Entä mitä kivaa minulle tarjotaan?
    Lauantaina 2. joulukuuta tarjolla olisivat muun muassa ohjelmat Kalastus ja metsästys (“verkkaista tunnelmointia ja erätarinoita”), Motormania (“Ferrareita kerrakseen”) ja Big! (“joukko asiantuntijoita ja osaavia käsiä rakentaa haasteeksi annetun esineen”). Päälle tuutataan junakatastrofi n tietoteknistä analyysiä (Kohti katastrofia), äärimmilleen vietyjä turvatestejä (Täysin testattu) ja tuntitolkulla alppihiihtoa.
    Buu. Miksi Maxin ohjelmistolla nuoleskellaan autoilusta ja ulkoiluharrastuksista kiinnostuneita insinöörejä? Kaupungissa viihtyvä ja tekniikalle allerginen julkisen liikenteen ystävä innostuu ohjelmistossa vain pokerista, jota tulee myös valtakunnanverkossa.
    Kulttuuria ohjelmistosta on turha yrittää etsiä, mutta ei se mitään. Maxin on tarkoituskin olla junttikanava, jota katsoessa voi keskittyä olemaan ajattelematta. Juntteudestaan ylpeästä Suomesta luulisi kuitenkin löytyvän tätä enemmän tietotaitoa kunnon nollausviihdekanavan pyörittämiseen.
    Vinkiksi seuraaville yrittäjille: Unohtakaa autot ja uuvuttavat koneennysväysohjelmat. Keskittykää sympaattisella tavalla kökköön toimintaviihteeseen (mallia voi ottaa elokuvasta Ninjan kosto) ja tarpeeksi tyhmään komiikkaan (tyyliin Jackass).
Muuten ei tule kauppoja.

Matti Rämö