Skypen ilmaiset nettipuhelut pelastavat paljon, kun rakas on kaukana. Vaan eivät kaikkea. Halaamiseen tarvitaan järeämpää teknologiaa, nimittäin aivan erityinen halauspaita.
    Sellaisen on suunnitellut brittiläinen vaateteknologiaa kehittelevä Cutercircuit- yritys. Jonkinlaista trendihikipaitaa muistuttavan halauspaidan idea on yksinkertainen: laita vaate päälle, halaa itseäsi ja jo kohta rakkaasi tuntee rutistuksen maapallon toisella puolella.
    Hommaan tarvitaan vaatteen lisäksi bluetooth-sirulla ja javalla varustetut matkapuhelimet. Kun halaaja koskettaa oman paitansa sensoreita, välittyvät tiedot muun muassa ihon lämpötilasta, halauksen voimasta, ja halauksen kestoajasta hänen puhelimeensa – ja sen kautta halattavan puhelimeen ja paitaan, jos tällä sellainen on. Jos paitaa ei ole, jää rutistus puhelimeen tekstiviestinä.
    Mutta entäs sitten, jos on vihainen ja toinen vaan yrittää jatkuvasti halailla? Tai jos on tärkeässä kokouksessa? Cute- circuit neuvoo näppärästi sivuillaan, että paidan voi kääntää pois päältä. Tai tietenkin ottaa pois päältä.
    Tässä siis mainio joululahjavinkki kaikille kaukosuhteilijoille. Tai no, ehkä ensi jouluna. Paidasta on valitettavasti olemassa vasta prototyyppi.

Elina Kervinen
CuteCircuit LLC