Leluja todellisuudesta

T:Teksti:

Barbinukkejen epärealistisen anatomian vaikutus pienten tyttöjen henkiseen kehitykseen on aina huolettanut ihmisiä. Mitä jos lapset luulevat, että naisen pitää olla yhtä laiha, yhtä pitkäsäärinen ja yhtä isorintainen kuin Barbie?
    Enää ei tarvitse murehtia, sillä markkinoille on vihdoin tullut nukkeja, joiden olemus vastaa todellisuutta. Amerikkalainen Trailertrashdoll.com on suunnitellut sekä ajassa kiinni olevan barbien että nykyaikaisen tosimiehen kenin.
    Trash Talkin` Turleenilla on tupakka suussa, räikeää luomiväriä ja papiljotit blondatussa päässä. Hän on (taas) raskaana ja juo siksi kaljaa “kahden edestä”. Kun Turleenia painaa vatsasta, hän laukoo viisauksia, nauraa räkäisesti ja röyhtäilee.
    Myös päivitetyllä Kenillä eli JerWayne Juniorilla on tupakka harvahampaisessa suussaan, takatukka, tatuointi ja revityt farkkushortsit. “15 of them beers and yer still ugly”, hän sanoo Turleenille.
    Nyt ei tule lapsille vääriä mielikuvia elämästä.

Joanna Palmén