Jokatalvinen junien myöhästely on suututtanut matkustajia viimeisen parin viikon ajan. VR on selittänyt myöhästelyä teknisillä vioilla sekä ovien ja jarrulaitteiden jäätymisellä. Lisäksi päärata Helsingin ja Riihimäen välillä on ollut erittäin kuormitettu.
    Myös oikorataa ajavat vuorot ovat silloin tällöin olleet myöhässä. Lahdesta Helsingissä töissä käyvä lastenkodin johtaja Helena Rautiainen, mitä hyvää junien myöhästelyssä on?

“Yleensä ihmiset istuvat junassa tuppisuisina. Vaikka monet työmatkalaisista oppii tuntemaan ulkonäöltä, ei heidän kanssaan tule juteltua.
    Eräänä päivänä viime viikolla, kun olin palaamassa kotiin, jo valmiiksi myöhässä ollut juna pysähtyi vain kymmenen minuutin matkan päähän Lahdesta. Yhtäkkiä kaikki matkustajat puhkesivat nauramaan ja ryhtyivät juttelemaan keskenään. Keksimme kaikenlaisia syitä sille, miksi juna vain odotti raiteella niin lähellä pääteasemaa.

Samalla matkalla tapasin vanhan tuttavani, joka on töissä Järvenpäässä. Edellisen kerran olin nähnyt hänet yli kaksikymmentä vuotta sitten. Pitkäksi venyneellä matkalla oli hyvää aikaa vaihtaa viimeisten vuosien kuulumiset.
    Työmatkoilla ehtii myös lukea. Tällä hetkellä minulla on kesken eräs Paul Coelhon romaani. Teen matkoilla myös espanjan kielikurssieni tehtäviä ja joskus luen työpapereita.”

Ville Seuri