Se alkoi Antti Tuiskusta.
    ”Viime aikoina olen ajatellut tosi paljon ympäristöä”, poppari kertoi Helsingin Sanomien sunnuntai-sivuilla elokuussa.
    Tuisku oli jutussa esimerkkinä siitä, mitä on olla uusvihreä. Siis ei mikään linkolalainen kieltäytyjä, vaan sellainen nykyaikainen tyyppi, joka ostaa ekologisesti, käyttää energiaa säästäviä vempeleitä ja tietenkin – tämä on tärkeää – ajaa hybridiautolla.
    Antilla onkin oikein hieno Toyota Prius. Se on vähäpäästöinen, ja hän ajaa sillä 90 000 kilometriä vuodessa. Antti ei ole vielä tankannut autoonsa biopolttoainetta, mutta aikoo vielä tehdä niinkin, sillä laatuhan on tärkeää.
    Tuisku on silti vasta aloitteleva uusvihreä. Helsingin Sanomat muistaa kertoa, että aatteen tositekijät ovat rapakon takana. Mallia haetaan Hollywoodin tiedostavilta tähdiltä. Todellinen neogreen on näyttelijä Leonardo DiCaprio, sillä ”DiCapriolla on tiettävästi viisi Toyota Priusta”.
    Syksyn mittaan hybridiautosta on sitten tullut kova juttu. Antti on vilkkunut autoineen siellä täällä, ja jo kohta myös kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, joka esitteli uuden menopelinsä iltapäivälehdissä.
    Vauhti kiihtyi huippuunsa lokakuun puolivälissä, kun Iltalehti soitti vihreiden puheenjohtajalle Tarja Cronbergille. Lehti tivasi, että kuinka on mahdollista olla vihreä, jos omistaa, pyhä luoja sentään, vuoden 1988 Mitsubishi Pajeron!
    Just.
    On se ekoauto toki pienempi paha kuin kaiken maailman pajerot. Mutta jo tässä alkaa tuntua siltä, että maailma on pelastettu, kun vain hankkii hybridiauton. Ja jos vielä hankkii DiCaprion malliin viisi ja ajaa niillä Tuiskun tapaan 90 000 kilometriä vuodessa niin hupsista vaan, jo on aikamoinen luonnonystävä.
    Siis kaikki pyöräilijät, kävelijät ja metrolla suhaajat: hankkikaa äkkiä se oikeasti ympäristöä säästävä kulkupeli. Älkää erehtyykö luulemaan, että parasta ympäristötyötä olisi kuluttamisen välttäminen.
    Sillä sehän on aivan vanhanaikaista.

Elina Kervinen