Sakari Lauriala kritisoi Ylioppilaslehdessä 12/2006 Unicafen hinnankorotuksia. Unicafe vastaa:
    Unicafe on tänä syksynä laajentanut kahvilatoimintaa neljällä eri kampuksella. Olemme tehneet sekä rakenteellisia että tuotteistuksellisia muutoksia Päärakennuksen, Physicumin ja Biokeskuksen kahviloissa sekä avanneet uuden Cafe Portaalin oppimiskeskus Aleksandian yhteyteen. Muutoksen takana on halu palvella asiakaskuntaamme paremmin ja laajemmalla tuotevalikoimalla. Asiakastyytyväisyystutkimukset ovat olleet myös osa muutokseen vaikuttavia tekijöitä. Näissä kahviloissa olemme myös panostaneet eritysruokavaliotarjontaan.
    Uusitut kahvilat sijaitsevat kampuksilla niin, että asiakas voi halutessaan siirtyä toiseen Unicafe-ravintolaan, jossa valikoima on tuttu ja turvallinen ja hintataso edullisempi. Tällä tavoin voimme kaikilla kampuksilla laajentaa valikoimia ja tarjota asiakkaillemme erilaisia, erihintaisia vaihtoehtoja.
    Jos asiakkaamme eivät ole tyytyväisiä tuotteisiin, tulemme tekemään muutoksia. Tähän asti saamamme alkusyksyn palautteen perusteella uudistettu kahvilatoiminta on otettu myönteisesti vastaan ja asiakkaat ovat löytäneet uudet tuotteet. Tällä hetkellä olemme sitä mieltä, että ratkaisumme on ollut oikeansuuntainen ja jatkamme uudistetulle konseptilla eteenpäin.

Sari Mönkölä
Tuotekehityspäällikkö Oy Unicafe Ab