“Puhun kadulla vastaantuleville koirille, että `ai kun on hienosti kammattu ja tommoinen noin ja ai, mm, ai sä nuuskit, nyt oli hyvä haju, ai että, oliko kiva`. Sitten alkaa kauhea keskustelu koiran kanssa. Kyllähän koira ymmärtää.
    Kaikki katsovat, että tuo on ihan pimahtanut. Mutta kyllä koiranomistajat suhtautuvat yleensä huumorilla. Koiraihmiset ovat tällaisia omalaatuisia. Ensin nähdään koira ja se naru, ja sitten vasta katsotaan, kuka siellä toisessa päässä on. Aina kun ajan autoakin, huomaan jokaisen koiran ja ilmoitan siitä: `Koira. Koira. Koira.`

Minulla ei pitäisi olla omia koiria, kun en ole koskaan kotona. Tyttäreni ja poikani ovat kumpikin ottaneet löytökoirat, toinen on Jerusalemin kadulta ja toinen Kibbutsista. Kun heille tuli ongelmia pitää niitä, niin totta kai ne molemmat ovat nyt minulla. Enkä minä anna niitä millään pois.

Yhdellä miehellä Munkkiniemessä on musta koira, josta meidän koirat tykkäävät. En tiedä isännästä mitään. Jokin aika sitten hän tuli Espalla vastaan jonkun naisen kanssa, ilman koiraa! Jo kaukaa huusin miehelle, että `missä olet ollut, kun sinua ei ole näkynyt pitkään aikaan`. Ei aavistustakaan, miten läheinen se suhde oli, mutta olisittepa nähneet naisen ilmeen! Aloitin kovan selityksen, että `kun mä sitä koiraa`. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla, miten mies puolestaan selitti tilanteen seuralaiselleen.”

Seela Sella esiintyy tänään ensi-iltansa saavassa elokuvassa Kalteva torni.

Joanna Palmén