M. Night Shyamalanin elokuvien kauhukliseiden sietäminen palkitsee paikoitellen kiehtovalla mystiikalla – tai vähintään camp-huumorilla. Uudessa Lady in the Water -elokuvassaan Kuudennen aistin ohjaaja on kuitenkin päättänyt vähentää tahattoman koomisuuden riskiä vetämällä överiksi ihan kunnolla.
    Elokuva kertoo talonmiehestä (Paul Giamatti), joka löytää uima-altaasta fantasiahahmon: skrunttien ahdisteleman narfin. Mies kantaa löydön sohvalleen ja ryhtyy puuhaamaan tämän paluuta kotimaailmaansa.
    Apua hän saa kiinalaismummolta, joka tuntee sadun narfeista ja skrunteista. Talonmiehen on kuitenkin vakuutettava mamma harmittomuudestaan, jotta tämä suostuu jakamaan tietonsa.
    Mies tietää mitä tehdä. Ei muuta kun maitoviikset naamaan ja piehtaroimaan sohvalle vauvan lailla – ja satusuoni aukeaa!
    Pakko myöntää. Vaikka Lady in the Water tuntuu katsojaa aliarvioivalta fantasianraakileelta, luonnenäyttelijänä tunnetun Giamattin kieriskelyperformanssi on vuoden hilpein elokuvayllätys. Toivottavasti se ei jää huomiotta, kun vuoden huonoimmille elokuville jaetaan Kultainen vadelma -palkintoja.

Matti Rämö