Haluan vain pikkuähkyn

T:Teksti:

Lumipantterit ovat ihania. Siis ne hedelmäpantterikarkit, joissa on päällä tomusokeria. Nam!
    Joidenkin mielestä lumipantterit ovat pelottavia, kun niistä ei päältä voi arvata, mitä valkean pinnan alla on. Lumipantteria on melkein pakko puraista, jos haluaa tietää sisuksen värin ja maun.
    Minä onneksi tykkään kaiken makuisista. Mutta sen sijaan on hyvin ongelmallista, että lumipanttereita saa ostaa vain 400 gramman pusseissa. Se on aika hitosti karkkia yhdelle ihmiselle, vai mitä Cloetta Fazerin viestintäpäällikkö Anita Laxén ?
    “Ihan totta, että 400 gramman pussi on ajateltu jaettavaksi. Kun on yksin, suuri pussi saattaa houkutella liikasyöntiin.”
    Laxén vetoaa siihen, että uutuustuotteesta ei voi varmasti tietää, menestyykö se. Mutta onneksi lumipantterit ovat kuulemma menestyneet, eli nyt on toivoa erikokoisista pusseista.
    Toinen karkkivalmistaja Leaf on ottanut tänä syksynä tärkeän askeleen kohti säädyllisyyttä ja lanseerannut uusia 110-120 gramman “pikkupusseja” (tosin ennen vanhaan 90 gramman karkkipussit olivat normaalikokoisia). Aikooko Cloetta Fazer ehkä seurata perässä?
    Kyllä vain, ensi kevääksi on luvassa “tosi pieni” pantteripussi, jopa alle satagrammainen!
    “Näemme, että nyt kysytään pienempiäkin pussikokoja. Se ei tarkoita, että suuret olisivat poistumassa, mutta kuluttajan valinnanvapautta pyritään lisäämään”, Laxén sanoo.
    Ruotsissa asiat ovat jo nyt paremmin. Siellä ei tosin ole panttereita vaan lauhkeita kissoja: Salta katten, Söta katten ja Vinterkatten. Ja normaali pussikoko ei ole 400 vaan 140 grammaa. Siitä määrästä saa jo kivasti äklön olon ilman aivan järjetöntä ylilyöntiä.
    Mutta merkitseekö ruotsalaisten pienempi pussi juuri kuluttajan holhousta?
    “Ruotsin ja Suomen välillä ei sinänsä ole politiikkaeroa, mutta kaupat toivovat suht yhtenäisiä pussikokoja. Ruotsissa koot ovat vuosien saatossa muotoutuneet erilaisiksi kuin täällä”, Laxén sanoo.
    Ai niin, yksi juttu vielä tuosta nimestä: se voisi tosiaan olla Lumipantteri-mix eikä Lumi Pantteri mix, pöhköt.

Joanna Palmén