Ylioppilaslehdessä 12/06 Aleksi Moision kirjoittamassa jutussa “Miksei Alma toimi vieläkään?” oikaistiin antamaani vastausta, jolloin syntyi virheellinen käsitys, että Alma tulisi kuntoon vasta parin vuoden päästä. Tämä ei kuitenkaan ole totta.
    Alman eteen tehdään koko ajan työtä, jotta se palvelisi paremmin henkilöstöä ja opiskelijoita. Lähiviikkoina otetaan käyttöön uusi portaalijärjestelmä, joka korjaa useita käytettävyysepäkohtia, jotka ovat vaikeuttaneet tiedon löytämistä. Sisällöntuottajien puolella on myös koko Alman kaksivuotisen olemassaolon ajan tehty hartiavoimin työtä, jotta keskeiset sisällöt, palvelut ja ohjeet saataisiin toteutettua opiskelijoille ja henkilöstölle. Työtä on edelleen paljon, mutta myös edistystä on tapahtunut.
    Yhteisen sisällönhallinnan osalta tarkoitin, että työtämme tulee helpottamaan se, että pääsemme yhden työvälineen periaatteeseen: kaikki tieto syötetään (tai virtaa eri taustajärjestelmistä) yhteen julkaisuvälineeseen, jolla ylläpidetään kaikkia yliopiston verkkopalveluja (näitä on kolme: Alma-intranet, yliopiston internet-sivut sekä Helsinki.fikaupunkiportaali).
    Tämä on tavoitetila, johon tullaan pääsemään vuoden, kahden sisällä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Alman toimivuutta tarvitsee odottaa vuoden tai pari, sillä siihen on tulossa ensiapua jo lähiviikkoina. Jatkoa seuraa ensi vuoden puolella.
    Asiat korjataan haaste kerrallaan, kunnes lopputulos on hyvä.

Mikael Alatalo
verkkoviestintäpäällikkö