Ska-yhtye The Valkyriansin solisti Angster:

“Tykkään kuunnella vanhoja Broadwaymusikaaleja, kun palaan baarista kotiin. Sitä ei moni ystävistäni ole ymmärtänyt, mutta kun hoippuu kotisohvalle, on lohduttavaa kuulla Julie Andrewsin suloisen äidillinen ääni.
    Sen lisäksi musikaalien yksinkertaiset, teatraaliset sanoitukset ymmärtää erityisen hyvin juuri baarien sulkeutumisen jälkeisinä tunteina. Lapselliset melodiat hivelevät korvaa kaiken punkinräimeen ja rock`n`rollin jälkeen.

Sound of Musicin lisäksi suosikkejani ovat Cabaret ja Tampereen Popteatterin levyttämä Hair. Siinä missä Julie Andrews on suloinen, on Cabaret`n Liza Minelli dekadentti. Hairhan on varsinainen pahismusikaali, siinä on yökerhotunnelmaa, natseja ja kaikenlaista muuta. Sitä voi kuunnella myös ennen kuin lähtee baariin.
    Popteatterin suomenkielinen Hair taas on hilpeä erityisesti sanoitusten takia. Se oli minulla aikoinaan vuosikausia lainassa entiseltä kämppikseltäni.

Tapasin aikoinani avovaimoni Leilan West Side Storyn soidessa. Oli vapunpäivä vuonna 2001. Jatkoilla bändimme urkurin Mr. Moonheadin luona hoilasimme musikaaleja ja löysimme yhteisen sävelen, kuten voisi sanoa.
    En voi nykyään soittaa kotona levyjä öisin, sillä perheessä on kaksi lasta, toinen 9-, toinen 2-vuotias. Täytyy jättää musikaalien kuuntelu sellaiseen hetkeen, kun tytöt ovat muualla yökylässä.
    Lapsetkin pitävät musikaaleista, erityisesti Sound of Musicista ja Maija Poppasesta. Kutsunkin meitä epämusikaaliseksi Trappin perheeksi.”

Ville Seuri

The Valkyrians Ska Fest III:ssa Nosturissa, Telakkakatu 8, pe 8.9, klo 21 alkaen, liput 12 e.