Rikostoimittaja ja kirjailija Jarkko Sipilä:

Tietokonepelejä ei perinteisesti mielletä aikuisten harrastukseksi. Siksi tulee harvoin mainittua, jos on valvonut kahteen asti Xbox-pelikonsolin äärellä, vaikka pelaaminen onkin hauskaa ajanvietettä.
    Tuttavapiirissä eniten peliharrastajia on lasten jääkiekko- tai jalkapalloharrastusten kautta tavatuissa isissä. Jos joku mainitsee pelikentän laidalla Xboxin, muut ovat hanakasti kyselemässä, millä tasolla pelaat missäkin pelissä.

Hankin Xboxin neljä vuotta sitten, heti kun se tuli markkinoille. Ennen sitä pelasin PC:llä.
    Suosikkipelini vaihtelee. Viime aikoina olen viihtynyt lähinnä suomalaisten tekemän Flat Out 2:n äärellä. Holtittomassa kaahauspelissä pisteitä saa muihin autoihin törmäilystä.
    Pidän myös sotapeleistä, erityisesti sellaisista, joissa pelaaja havainnoi tapahtumia päähenkilön silmin. Lasten kanssa pelaan jääkiekko- tai Sims-strategiapeliä. Aikaisemmin annoin toisinaan heille tasoitusta, mutta nykyään tarvitsisin sitä useimmiten itse.

Jos pelaan paljon päivällä, vaimo saattaa katsoa pitkään. Yöllä pelaamisesta ei tule huonoa omaatuntoa. Xboxin äärellä kuluu viikossa keskimäärin viidestä kymmeneen tuntia.
    Pelaamisessa ei periaatteessa ole mitään hävettävää. Silti konsoliharrastuksen myöntäminen tuntuu olevan keski-ikäiselle miehelle yhtä raskauttavaa kuin sauvakävelylenkeistä kertominen. Tai ehkä sauvakävelyn tunnustaminen on vielä vähän hävettävämpää.”

Matti Rämö

Jarkko Sipilän ja Jouni Mölsän käsikirjoittama Rikospoliisi ei laula -sarja MTV3-kanavalla sunnuntaisin 1.10. alkaen klo 21.