Edustajisto hyväksyi edellisessä kokouksessaan ponnen, jonka mukaan ylioppilaskunnan pitäisi käyttää vuosittain budjetistaan 0,7 prosenttia johonkin kehitysyhteistyöhankkeeseen. Käytännössä se tarkoittaisi 22 000 euroa vuosittain ja tämä summa olisi pois opiskelijoilta. Summassa ei ole otettu edes huomioon hallinnointikuluja.
    Käytännössä summa tuloutetaan ylioppilaskunnan käyttörahastoista. Ensi vuonna alkavat kuitenkin keskustakiinteistöjen korjaukset sekä kolmannen ylioppilastalon rakentaminen. Lähivuodet tulevat siis muutenkin olemaan varsin raskaita HYY:n taloudelle.
    Tähän asti kehitysyhteistyö on HYY:ssä hoidettu niin, että HYY:n lukukausimaksukaavakkeen yhteydessä on ollut kysymys halukkuudesta osallistua kehitysyhteistyöhön. Rastittamalla kyllä-kohdan on voinut omaehtoisesti osallistua tähän hyväntekeväisyyteen. Mielestämme näin tulee olla jatkossakin.
    Jotain hyvin olennaista on tainnut unohtua: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on olemassa opiskelijoita varten.

Johanna Jokela (Kok.)
Ulla Hemminki (Osak)
Edustajiston jäseniä