Kevään tulosta on riemuittu monien ulkomaalaisten blogeissa.
    “Tervetuloa takaisin, elämä. Olemme kaivanneet sinua! Ok, tätä pitää selittää: kevät on saapunut vihdoin Helsinkiin. Sataa kevyesti vettä lumen sijasta – – aurinko paistaa (joskus), olemme paremmalla tuulella, suomalaiset alkavat puhua…” espanjalainen Miguel kirjoittaa.
    “Kyllä… Suomessa on kevät. Se on se aika vuodesta, jolloin puolen vuoden koiranpaskat sulavat oltuaan jäätyneinä lumessa kuin fossiilit. Odottakaapa ensimmäistä lämmintä päivää, kun lumi on vielä maassa”, amerikkalainen Phil toteaa.
    Koirien jätökset harmittavat myös kanadalaista Carmenia.
    “Suomalaiset ovat hirvittäviä roskaajia. Roskan ja koiran p**kan määrä maassa minä päivänä tahansa tässä maassa on helvetillinen häpeä. Keskivertosuomalainen väittää rakastavansa Suomen `puhdasta` luontoa, mikä erottaa Suomen muista luontoa rakastavista maista. Mitä hölynpölyä!
    Espoon keskuksen juna-asema on yksi ällöttävimmistä paikoista, jonka tiedän tässä kaupungissa. Sylki, oksennus, virtsa, tupakantumpit, rikotut pullot, linnun sonta, koirien jätökset, lehdet, ruuan tähteet, karkkipaperit, pullonkorkit, oluttölkit, purkka ja kaikenlainen muu kammottava jäte asemalla tyrmistyttää – tai pikemminkin raivostuttaa… (Olisipa minulla näytettäväksi kuva siitä, miltä asema näyttää tyypillisen perjantai- tai lauantai-illan jälkeen.)”

Blogeissa on pohdittu jälleen myös ulkomaalaiskysymyksiä. Phil siteeraa Helsingin Sanomia, jonka mukaan poliiseista ja rajavartijoista vain 28 prosentilla on neutraali tai myönteinen asenne somaleja kohtaan. Neljä viidestä rajavartijasta uskoo, että Suomeen tulee muista EU-maista sellaisia ei-toivottuja henkilöitä, jotka aiemmin olisi käännytetty rajalla.
    “Minäpä kerron, mikä tässä asiassa on hyvää. Ainakin Suomen viranomaiset ovat avoimia ja rehellisiä. He voivat ilmaista vapaasti mielipiteensä ilman, että he ovat poliittisesti epäkorrekteja, eikä tällaisia tutkimuksia salailla julkisen kohun pelossa… toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa et voi puhua avoimesti ja rehellisesti rotuihin ja siirtolaisuuteen liittyvistä asioista ja jossa et varsinkaan voi sanoa asiasta mitään kielteistä.”
    Etnisyys on esillä myös Miguelin blogissa. Hän on liittänyt sivuilleen huvittavan Lumenen mainoksen.
    “Katsokaapa, mitä mainos sanoo: €˜Pohjoismaisen kauneuden salaisuus.` Ruskeat, kiharat hiukset, ruskettunut iho ja pisamia. 110 prosenttisen pohjoismaista!”

Maria Mustranta
Palstalla seurataan Suomessa oleskelevien ulkomaalaisten blogeja. Lähteet: puntoenlanieve.blogspot.com, spaces.msn.com/carmenbk, www.finlandforthought.net