Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi huhtikuun kokouksessaan toivomusponnen, jonka mukaan Domus Academican kellariin pitää rakentaa neljä bändikämppää. Aikaisemmin edustajisto oli päättänyt, että bändikämppiä rakennettaisiin vain kaksi.
    Domman kellarit remontoidaan samalla, kun ylioppilaskunta rakentaa Kolmannen ylioppilastalon Domman viereen Leppäsuolle. Domuksen remontti on osa Kolmannen ylioppilastalon rakentamista.
    Edustajiston hyväksymän toivomusponnen mukaan bändikämppien hallinnoinnista vastaisi noin kuukausi sitten perustettu Helsingin ylioppilaiden elävän musiikin yhdistys Helmut. Asiasta päätetään lopullisesti vasta myöhemmin.

Jokainen kolmannelle tuleva bändikämppä on kooltaan arviolta 30 neliötä. Yhteen kämppään yritetään sovittaa 5-10 bändiä.
    Ylioppilaskunnan järjestötiloista vastaava kiinteistöjohtokunnan puheenjohtaja Mikko Kotola sanoo, että tilojen hallinnoijalta ei perittäisi vuokraa, koska ylioppilaskunta ei peri muiltakaan järjestöiltään vuokraa. Vielä ei ole päätetty, voitaisiinko tilojen käyttäjiltä periä vuokraa.
    Kotola ei osaa vielä arvioida, kenelle ja millä perusteella tilojen käyttöoikeus myönnettäisiin. Helmutin ajatus on ollut, että kriteeri olisi se, että bändiin kuuluu yksi HYY:n jäsen.
    ”Jos yksi jäsenistä on HYY:n jäsen, sellaisia bändejä löytyy varmasti satoja. En osaa ottaa kantaa siihen, pitääkö olla jotain muita kriteereitä. Päämäärä tässä kaikessa on kuitenkin tarjota ylioppilaskunnan jäsenille palveluita”, Kotola sanoo.

Esa Mäkinen