Journalismi ei ole politiikkaa

T:Teksti:

Ylioppilaslehden päätoimittajavalintaa käsittelevässä uutisessa (9/06) kirjoitettiin, että “poliittisuus ei todellakaan ole enää kirosana Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa”. Tällä viitataan ilmeisesti siihen, että päätoimittajaksi valittiin ylioppilaskunnan sitoutumattomassa vasemmistossa toimiva hakija.
    Journalismi tuntuu sen sijaan yhä olevan kirosana – niin kuin monena muunakin vuotena selvästi ansioituneempi journalistihakija jätettiin valitsematta. Koska Ylioppilaslehti on maineikas julkaisu, joka on silloin tällöin yltänyt laatujournalismiin (viimeksi niinkin varhain kuin pari vuotta sitten Anna-Liina Kauhasen päätoimittajakaudella), toivoisin, että sen päätoimittajan valintatapa uudistetaan.
    Edustajiston pitäisi valita journalisteista koostuva ryhmä, joka ainakin tekisi esityksen päätoimittajasta – ilman että nuorisopoliitikot pääsevät sekaantumaan näin tärkeään asiaan.

Ari Lahdenmäki
toimittaja
Helsinki