Haalareita rassaamassa

T:Teksti:

Valtsikan opiskelijoiden biletilassa Kuppalassa miteltiin vappuna viritetyimmistä haalareista. Opiskelijajärjestö Kannunvalajat halusi herätellä Pimp my haalarit -kilpailulla valtsikkalaista haalarikulttuuria.
    “Meillä ei ole ollut samanlaista tuunauskulttuuria kuin esimerkiksi teekkareilla”, sanoo idean keksinyt viestinnän opiskelija Vilja Rydman .
    Pimp my ride, eli Viritetyt vehkeet -ohjelman mallin mukaan järjestön hallitus valitsi työstettävät haalarit hakemuksen perusteella. Onnekas voittaja oli viestinnän ensimmäisen vuoden opiskelija Jukka-Pekka Myllys .
    Noin kymmenen euron budjetilla ja useamman tunnin työllä Myllyksen vaatimattomat haalarit saivat vilkkuvan hännän, turkiskauluksen, linkkuveitsen, pullonavaajakravatin ja laulukirjan. Vyöstä löytyy kaikkien tuunaajien rakastamaa bling-blingiä.
    Myllys mittailee uutta menoasuaan ylpeänä.
    “Enää ei tarvitse hävetä bileisiin mennessä.”
    Vapaan sarjan ylivoimainen voittaja oli ainoa osanottaja, toista vuotta poliittista historiaa opiskeleva Kimmo Malin . Malin lisävarusteli haalarinsa tyttöystävän avustuksella viikossa kätevillä vetoketjuilla, pefletillä, neppisautolla ja rytmimunalla.
    “Kaikkein ylpein olen liekeistä, eli fleimeistä”, Malin esittelee selustaansa.

Taina Ahtela
Kuva Taina Ahtela