Ei silppua ja sälää

T:Teksti:

Poliittisuus ei todellakaan ole enää kirosana Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa. Ei edes hidaste.
    Ylioppilaskunnan edustajisto valitsi huhtikuun kokouksessaan Ylioppilaslehden uudeksi päätoimittajaksi Elina Kervisen , 25. Valinta oli yllättävän selvä. Kervinen sai jo kolmivaiheisen vaalin toisella kierroksella taakseen edustajiston enemmistön.
    Vastaehdokkaana Kervisellä oli Tampereen ylioppilaslehden Aviisin nykyinen päätoimittaja Juha Honkonen.
    Helsinkiläinen valtio-opin opiskelija Kervinen on ollut aikaisemmin Sitoutumattoman vasemmiston varaedustajana ylioppilaskunnan edustajistossa. Työkokemusta hänellä on Kalevasta, Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä, Yleisradiosta ja Ylioppilaslehdestä.

Ylioppilaslehden pitäisi mieluummin herättää keskustelua kuin vain seurata sitä”, Kervinen sanoo.
    Ihmisläheisyys on ensimmäinen asia, jota hän haluaa painottaa: jutuissa pitäisi puhua niiden, joita aiheet koskettavat suoraan. Kervinen haluaa nähdä lehdessä myös pidempiä kulttuurijuttuja ja painottaa enemmän kansainvälisyyttä.
    “Opiskelijoiden elämä on aika kansainvälistä tänä päivänä, ja Ylkkäri ei ole huomioinut sitä kehitystä tarpeeksi.”
    Kervinen haluaa myös kaivella opiskelijoiden asioita aktiivisemmin. Konkreettisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että opiskelijoiden mielipiteitä ja ongelmia selvitetään enemmän kyselyin ja gallupein.
    “Ylioppilaslehti tulee myös panostamaan kuvajournalismiin. Haluaisin tehdä ulkoasultaan vieläkin selkeämpää lehteä. Silppu ja sälä ovat minulle kauhistus.”

Ylioppilaslehti on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan julkaisema lehti, jonka levikki on 35000 kappaletta. Ylioppilaskunnan edustajisto valitsee lehden päätoimittajan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä ja esimerkiksi valitsee koko lehden toimituksen.
    Ensimmäinen uuden toimituksen toimittama lehti ilmestyy syyskuun alussa.

Esa Mäkinen
Kuva Esa Mäkinen