Vappu eri versioina

T:Teksti:

Bilevappu

30.4.

15
Iltapäivästä kello 22 asti Liisankadun vappu Liisankadun osakunnissa (Liisankatu 17 B). Vapaa sisäänpääsy, avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille. Muita mahdollisia aloittelupaikkoja ovat esimerkiksi Kannunvalajien Kuppala (Unioninkatu 37, sisäpiha) kello 15 alkaen ja Suomenlinna, jossa monet ainejärjestöt pitävät piknikkejään. Satakuntatalossa (Lapinrinne 1 A 5) vietetään kello 12 alkaen Satakuntalaisen osakunnan grillijuhlaa.

18
Mantan lakitus Kauppatorilla. Lakitusvuorossa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta.

19-04
Vappubileet Vanhalla, järjestäjinä Eteläsuomalainen ja Savolainen osakunta. Esiintyvät Indica, Viola, Waurio ja Pimee Vintti. Liput 10 / 12 / 13 euroa.

20-04
Pohjalaisten osakuntien vappubileet Ostrobotnialla (Töölönkatu 3 A, 3. krs.) Liput ennakkoon osakuntalaisilta 5 euroa, muilta 6 euroa, ovelta kaikilta 7 euroa. Rokkibändi o`Jess soittaa, karaokelle varattu oma nurkkaus.

21-04
Hämäläis- Osakunnan vappubileissä (Urho Kekkosen katu 4-6 D) soittavat Sister Flo, Keytoes ja Ups sekä Dj Simon. Sisään kahteen saakka, opiskelijakortti mukaan. Liput 12 euroa. Lipunmyynti ennakkoon Hämäläis- Osakunnan toimistossa.

21-04
Limeksen vappubileet ravintolalaiva Wäiskissä (Hakaniemenranta 11). Liput 5 / 6 / 7 euroa.

1.5.

9
Ylioppilaskunnan laulajien vappulaulantaa Ullanlinnanmäellä. Lukuisat opiskelijajärjestöt kokoontuvat Kaivariin. Etsi oma viiteryhmäsi!

14
Vanhan tanssiaiset. Ylioppilaskunnan soittajat tanssittavat. Liput 6 euroa.

Poliittinen vappu

30.4

12
Kansallisten Ylioppilaiden vappuratikka lähtee Töölön raitiovaunuhalleilta. Matkalippu 5 euroa. Kaksituntisen matkan aikana lauletaan oikeistolaisia työväenlauluja ja Käpylässä palkitaan vuoden porvari kello 13.

13
Kulutuskriittinen vappukarnevaali lähtee Kampin kauppakeskuksen Narinkkatorilta. Ympäristöjärjestöjen sekä vihreiden ja vasemmistonuorten järjestämään kulkueeseen voit ottaa mukaan polkupyörän, kierrätysmateriaalista askarreltuja koristeita ja rytmisoittimia.

19
Kiasmalta lähtevä Euromayday-kulkue vaatii oikeuksia ja perustuloa työelämän epävarmuudessa elävälle prekariaatille. Euromayday järjestetään myös monissa muissa eurooppalaisissa suurissa kaupungeissa ja Torniossa. Mukana paljon mustiin huppareihin pukeutunutta nuorisoa.

1.5.

11
Perinteinen vappumarssi lähtee Hakaniemen torilta kohti Rautatientoria.

11.30
Rautatientorilla työväen vappujuhlassa musiikkia ja puheita perinteiseen tapaan. Torvisoittoa, Eero Heinäluoma (sd.) ja Smack-yhtye.

12
Anarkistinen vappu tori Kaisaniemen puistossa: järjestöpöytiä, ruokaa, musiikkia, teatteri- ja sirkusesityksiä.

14
Paasitornissa lauletaan työväenlauluja.

Vappu ilman viinaa tai paatosta

30.4.

13
Maatalous-metsäylioppilaiden liiton traktorinvetokilpailut Kaivopihalla. Kokoa joukkue ja osallistu!

15
Yleisöopastus Kiasman Ars 06 -näyttelyssä.

9-21
Saunontaa ja talviuintia Rastilan leirintäalueella (Karavaanikatu 4). Naisten saunavuoro kello 9-14, miesten kello 17-21. Sekavuoro kello 14-17.

1.5.

10-17
Symbioosin 45. luontoaiheinen lastentapahtuma Vappushokkelo Kaisaniemen Kasvitieteellisellä puutarhalla (Unioninkatu 44). Liput yli 15-vuotiaille 3 euroa, alle 15- vuotiaille 2 euroa, alle kolmevuotiaat ilmaiseksi sisään.

13
Muista varata pöytä vappulounaalta ajoissa. Manalan lounasaika alkaa yhdeltä.

12-20
Linnan-mäelle!

Elina Venesmäki
kuva Reetta Kyttä