Keskiviikkona 29. 3. järjestettiin mielenosoitus taideaineiden säilyttämisen puolesta. Eduskuntatalon eteen kokoontui lehtitietojen mukaan satoja mielenosoittajia tuomaan julki huolensa. Lehtikuvien perusteella mielenosoittajilla oli mukana myös monenlaista mielikuvituksellistakin rekvisiittaa. Tämä kaikki on tietysti hienoa ja toivon opiskelijoiden ja muidenkin ihmisten jatkossakin lähtevän liikkeelle tärkeäksi kokemiensa asioiden puolesta.
    Kuitenkin, tehtyäni monia vuosia vapaaehtoistyötä useissa eri kansalaisjärjestöissä ja -liikkeissä, en voi olla ihmettelemättä sitä, minkälaisten asioiden puolesta ihmiset lähtevät liikkeelle ja minkälaisten eivät. Esimerkiksi viimeisen vuoden aikana olen itse osallistunut noin 20 mielenosoitukseen vakavien ihmis- ja eläinoikeusrikkomusten vuoksi. Näissä on parhaimmillaankin ollut läsnä 40 henkeä. Vaikuttaa siis ikävä kyllä siltä, että ihmisiä on vaikea saada mukaan toimintaan, jossa ei ajeta suoraan heidän omia etujaan.
    Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee vappuna osallistumaan EuroMayDay-tapahtumaan, jossa haetaan oikeuksia prekariaattiin kuuluville – siis myös Sinulle.

Jukka Vuorio
Kansalaisaktivisti
Helsinki