HYY:n hallitus jatkaa yhdessä

T:Teksti:

Ylioppilaslehdessä (6/06) uutisoitiin HYY:n tilaohjelman riitaisa käsittely edustajistossa. Ylioppilaskunnan hallitus haluaa tarkentaa, että koko hallitus ei uhannut erolla, mikäli edustajisto ei hyväksy tilaohjelmaa sellaisenaan. Hallituskysymyksen Liisankadun osakuntien tiloista tekivät hallituksen puheenjohtaja ja hänen taustaryhmänsä.
    HYY:n hallituksen jäsenet olivat erittäin tyytymättömiä tapaan, jolla hallituksen puheenjohtaja ja hänen taustaryhmänsä toimivat tilaohjelman edustajistokäsittelyn yhteydessä. He eivät hyväksyneet keinoja, joilla edustajiston päätöksentekoa pyrittiin ohjailemaan. Lähtökohtana täytyy olla, että edustajisto tekee päätöksensä itsenäisesti ja demokraattisesti.
    Asia on kuitenkin jo käsitelty ja hallitus on löytänyt uudelleen sisäisen luottamuksen, mikä mahdollistaa hallitustyöskentelyn jatkamisen. Yksi ikävä tapahtumasarja ei pyyhi pois sitä, että hallitus on ollut toimiva ja sen kokoonpano mainio. Myös edustajiston hallitusryhmien signaali on ollut, että hallitukseen puheenjohtajineen luotetaan ja sen halutaan jatkavan. Koko hallitus suhtautuu edelleen vastuullisesti ja kunnianhimoisesti työskentelyyn yhteisen ylioppilaskunnan parhaaksi ja haluaa jatkaa sitä.

HYY:n hallitus