Lyhyet

T:Teksti:

Opiskelijakirjasto kampanjoi hiljaisuuden puolesta

Opiskelijakirjastossa ja oppimiskeskus Aleksandriassa kampanjoidaan hiljaisuuden puolesta. Opiskelijat ovat valittaneet, että erityisesti kännykkään puhuminen häiritsee työskentelyä molemmissa paikoissa. Kirjasto kehottaakin käymään puhumassa ovien ulkopuolella.

Lapin yliopisto kunnioittaa massamurhaajaa

Lapin yliopisto neuvottelee pekingiläisen Reminin kansanyliopiston kanssa yhteisen Deng Xiaoping -akatemian perustamisesta, kertoo Ilta-Sanomat.
    Deng johti Kiinan kommunistidiktatuuria 70- luvulta 90-luvulle. Hänet muistetaan parhaiten Taivaallisen rauhan aukion tapahtumista, joissa armeija tukahdutti väkivaltaisesti yliopistoopiskelijoiden demokratialiikkeen. Verilöylyssä ja demokratialiikkeen jäsenten vainoissa kuoli eri arvioiden mukaan satoja tai jopa tuhansia ihmisiä.
    Ilta-Sanomien lainaaman Lapin yliopiston lausunnon mukaan Dengin nimen käyttöoikeuden salliminen on “suuri huomionosoitus”.

Opintoraha-adressi vetää väkeä

Opiskelijajärjestöjen yhteinen adressi opintorahan korottamiseksi houkutteli ensimmäisen päivän aikana 25 000 kävijää. Huhtikuun puoliväliin mennessä adressiin oli tullut jo 80 000 allekirjoitusta. www.opintoraha.fi

Lahjoituksiin yliopistolle kaavaillaan verovapautta

Opetusministeri Antti Kalliomäki kaavailee yliopistoille ja ammattikorkeakouluille tehtäviin lahjoituksiin verovapautta, kertoo Turun Sanomat. Kalliomäen mukaan valtion budjettirahoitus ei enää riitä takaamaan yliopistojen kunnollista toimintaa. Nykyisin opinahjoille saa lahjoittaa verovapaasti korkeintaan 25 000 euroa. Esimerkiksi professuuria varten yliopisto tarvitsee 1,4 miljoonaa euroa.

Ylioppilaskuntaan elävän musiikin yhdistys

Helsingin yliopiston ylioppilaskuntaan perustettiin huhtikuun puolivälissä elävän musiikin yhdistys. Sen tarkoituksena on saada harjoituspaikkoja ylioppilaskunnan piirissä toimiville bändeille, saada elämää ylioppilastaloihin ja järjestää vuosittain rokkifestarit.
    “Onko kulttuuria laulaa lasilleen jääkärimarssia?” kysyy yhdistys perustamiskutsussaan.

Oikaisu

Ylioppilaslehdessä 7/06 väitettiin virheellisesti, että Marimekon Jokapoika-paidan kangas painettaisiin Kiteellä. Todellisuudessa kangas painetaan Herttoniemessä Helsingissä.