Lyhyet

T:Teksti:

Lukukausimaksut ulkkareille lykkääntyivät

Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd.) ei aio esittää lukukausimaksuja EU- tai ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille tämän vaalikauden aikana, kertoo Uutispäivä Demari -lehti. Syynä lykkääntymiselle on se, ettei ulkomaalaisten stipendijärjestelmää pystyttäisi luomaan ajoissa. Ulkomaalaisten lukukausimaksut ovat seuraavan kerran tapetilla, kun vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen laaditaan uutta hallitusohjelmaa.

Opiskelijoille vaaditaan lisärahaa addressilla

Suurimmat opiskelija- ja nuorisojärjestöt keräävät netissä nimiä addressiin, jossa vaaditaan opintorahan korottamista. Huhtikuun alussa avattu kampanjasivu www.opintoraha.fi on osa järjestöjen yhteistä Nouse jo -kampanjaa. Järjestöt muistuttavat kampanjallaan, että opintorahaa ei ole korotettu 14 vuoteen ja sen reaaliarvo on siksi laskenut huomattavasti.

Opinto-ohjauksen puute haittaa valmistumista

Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiön Otuksen julkaiseman tutkimuksen mukaan puutteet opintojen ohjauksessa ja opiskelutaidoissa haittaavat valmistumista enemmän kuin työssäkäynti tai kehno toimeentulo. Tutkimuksen on tehnyt Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön entinen toimitusjohtaja Eero Kurri. Aineistonaan hänellä on opiskelijoiden terveystutkimus vuodelta 2004.

HYY puolustaa asunnottomien palvelukeskusta

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta julkaisi maaliskuun lopussa kannanoton, jossa se puolustaa asunnottomien palvelukeskuksen rakentamista Kamppiin Domus academican viereen. Kannanotollaan ylioppilaskunta vastustaa Kampin ja Töölön asukkailta kerättävää adressia, jolla vastustetaan asuntolan perustamista.

Kaivopihan Alko lopetti

Uuden ylioppilastalon bilejärjestäjien suosiossa ollut kaivopihan Alko lopetti toimintansa huhtikuun alussa. Kymmenen vuotta samalla paikalla olleen myymälän vuokrasopimus päättyi, eikä Alko päässyt HYY-yhtymän kanssa sopimukseen uudesta vuokrahinnasta. Liikettä ei siirretä toiseen paikkaan, vaan sen toiminta lakkaa kokonaan.

Oikaisu

Ylioppilaslehdessä 5/06 kerrottiin virheellisesti Marttaliiton saavan vuosittain valtionapua kaksi miljoonaa euroa. Todellisuudessa valtionapu Marttaliitolle ja siihen kuuluville tahoille on vuosittain 995000 euroa.