Toisaalla

T:Teksti:

SanomaWSOY tulee rynnistäen ilmaisjakelulehtimarkkinoille. Maaliskuun alussa yhtiö julkisti uuden, nuorille suunnatun V-lehden joka kirjoittaa bileistä, musiikista ja elokuvista.
    Konseptihan on vallankumouksellinen.
    Ensimmäinen numero on valjuhko painos City-lehdenvuosien aikana hioutuneesta unelmia taviksille formaatista. Vai olisiko City julkaissut jutun, jossa kerrotaan että keskustassa käyvät jupit, Kalliossa hipit?
    V voisi ottaa mainoskampanjaan pari uutta V-kirjainta hyödyttävää termiä: HV ja EVVK.

Kauppalehden tähtitoimittaja Olli Ainola siirtyi Ylen puoli yhdeksän uutisiin. Jälki näkyy.
    Maaliskuun alussa Ainola keskittyi TarjaHalosen toisen kauden arviointiin. Lähitulevaisuuden ongelma on Ainolan mukaan, se kuinka estetään ”suomettuminen ja Suomen valuminen Venäjän etupiiriin”. Venäjä kuulemma kasaa asearsenaalia rajalle ja on hankkinut risteilyohjuksia, jolla voi ampua ydinaseita tänne asti.
    Seuraavana päivänä Ainola taas moitti sitä, että Halonen oli tuominnut laittoman hyökkäyksen Irakiin laittomaksi hyökkäykseksi.
    ”Suomi on ponnistellut korjatakseen tämän diplomaattisen virheensä.”
    Ainolan huolenaiheista on tehty myös elokuva. Sen nimi on Red Dawn – punainen vaara. Siinä neukkuryssät valtaavat maailman ja läntistä sivistystä uhkaa tuho.

Mänttä, Lahti ja Oulu hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2011. Kyseessä ei ole vitsi.
    Ajatellaanpa. Jos Barcelonasta tulisi valtuuskuntavierailulle, miten Mäntän kunnanisät esittelisivät taiteellisia ansioita?
    ”In finland, we haav this thing called kylänraitti. There is the bank, there is a library and lotsa people in the cemetery.”
    Entäs Suomen logistiikkapääkaupunki Lahti?
    “No, onhan se tuulipukukin kulttuuria. Ja Sleepy sleepers on kuitenkin aika tunnettu yhtye.”
    Pahnan pohjimmaisena on Oulu, kuuluisa poistumisteistään.
    ”Täällä ei julkaista yhtään sarjakuvaa elleivät mainostajat anna siihen lupaa.”