Styles: Naiseuden sisävesillä

T:Teksti:

Mistä on pienet tytöt tehty? Tunnetun myytin mukaan sokerista, ruususista, inkivääristä ja kanelista. Moderni tiede taas on todentanut, että tosiasiassa pienet tytöt koostuvat lähinnä vedestä. Vettä on vauvasta jopa 3/4.
    Naisen ollessa 3/4 vettä hän on itseensä pyyteettömän tyytyväinen, suosionsa huipussa. Hän painaa noin neljä kiloa ja on kaikkien mielestä söpö.
    Sitten asiat alkavat mennä dramaattisesti päin helvettiä. Aurinko porottaa, vauva laiminlyö suojakertoimet ja alkaa väistämättä näivettyä. Jos vauva olisi onnekas, vesiraja pysähtyisi lopulta miehiseen 60 prosenttiin. Mutta jos vauva on pieni tyttö tai vielä pahempaa, ylipainoinen tyttö, pian enää puolet hänestä on vettä, toinen puoli suurta kosmeettista kysymysmerkkiä.

Vartuttuaan teiniksi tällainen vauva huomaa jo itsekin, että jotain on vialla. Ihmiset eivät enää pysähdy ihastelemaan häntä kadulla. Huolissaan hän pohtii tulevaisuuttaan. Kuoleeko hän yksin ja rumana, kokeeko Ötzin kohtalon?
    Hän kirjoittaa Erkki-Pekka Helteelle kirjeen: “Olen 13- vuotias vauva, pituutta on 154, painoa 66, itsetuntoa 0 ja vettäkin vain 1/2. Onko tilanne vakava?”
    Erkki-Pekka kehottaa tyttöä korvaamaan limpsat välittömästi vedellä.
    Tästä tilanne tukaloituu entisestään. Fysiikan tunnilla tyttö siemailee Eviania ja tulee ajatelleeksi Thomas Alva Edisonia . Menestystä, joka on 1-prosenttisesti inspiraatiota, 99-prosenttisesti perspiraatiota. Tämä huolestuttaa ja vähän ällöttääkin häntä. Salaliitto!

Vuodet vierivät , kuihtuminen kiihtyy. Saharan muinaiset jokiuomat kasvoillaan, kuivin suin maailman portinpielessä tyttö odottaa tarunomaista yllätyskäännettä tarinalleen.
    Ei hätää – se tulee nyt!
    Selviää, että vaikka pieniä tyttöjä ei olekaan tehty mausteista, on isojen tyttöjen sisäisillä ominaisuuksilla sittenkin kaupallista merkitystä.
    Dove-itsetuntosäätiön Aidon kauneuden puolesta -kampanjan mukaan 3/4 maailman naisista onkin sitä mieltä, että kauneus on kiinni “henkisistä ominaisuuksista, jotka eivät mitenkään liity ulkoiseen olemukseen”.
    Mitä vähemmän vettä ja mitä isompi tyttö, sen enemmän tilaa sisäiselle kauneudelle! Yhtäkkiä kauneudessa ei olekaan kyse vedestä.
    Dove -kiinteyttävään suihkusaippuaan toki lisätään yhä 1/4 kosteusvoidetta palvelemaan sen neljänneksen tarpeita, joka ei pysty asiaa hyväksymään.