Lyhyet

T:Teksti:

Opiskelijakirjastoihin sakoton päivä

Helsingin yliopiston opiskelijakirjasto ottaa käyttöön kaupunginkirjastosta tutun sakottoman päivän. Yhden päivän aikana opiskelijat voivat palauttaa myöhässä olevia kirjoja Helka-kirjastoihin ilman, että niistä peritään myöhästymismaksua.
    ”Haluaisimme itse kutsua tätä palautuspäiväksi. Kirjastoissa on tarjolla näinä päivinä karkkia, mehua ja musisointia, jotta opiskelijat eivät tuntisi turhaan syyllisyyttä myöhässä palautetuista kirjoista. Sehän on vain kaikkien etu, että kirjat kiertävät nopeammin”, kertoo kirjastotoimesta vastaava vararehtori Antti Paunio.
    Palautuspäivät sijoittuvat syksylle ja keväälle juuri ennen vilkkainta tenttikautta. Ensimmäinen palautuspäivä järjestetään huhtikuun alussa. Sakoton päivä on osa opiskelijakirjaston vuoden vaihteessa aloittamaa Kirjasto kotona ja elämässä -kampanjaa.
    ”Haluamme palkita myös kanta-asiakkaitamme. Kolme suurimman sakkosumman edestä kirjoja palauttanutta saa meiltä lahjaksi Kilroyn matkalahjakortin. Sillä voi sitten lähteä vaikka tutustumaan Ranskan uuteen kansalliskirjastoon”, Paunio maalailee tyytyväisenä.
Palautuspäivä lauantaina 1.4. kello 10-16 kaikissa kirjastoissa. Lisätietoja www.palautuspaiva. helsinki.fi

HYY-yhtymä takoi voittoa

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama HYY-yhtymä teki viime vuonna tulosta 9,5 miljoonaa euroa ennen satunnaisia eriä. Suurin osa tuloksesta tuli HYY:n omistamista kiinteistöistä Helsingin keskustassa sekä matkatoimisto Kilroylta.
    Ylioppilaskunnan omistamista yrityksistä Vanha ylioppilastalo teki tänäkin vuonna tappiota, ja myös sen liikevaihto laski.

Jatko-opiskelijoille pienempi jäsenmaksu

Ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi maaliskuun puolivälin kokouksessaan ylioppilaskunnan sääntöihin kolme muutosta. Kahden kirjoitusvirheen korjaamisen lisäksi edustajisto teki muutoksen, joka mahdollistaa pienemmän jäsenmaksun perimisen erikoisryhmiltä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jatko-opiskelijoilta voidaan periä muita pienempää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön maksua, koska heille ei tarjota hammaslääkäripalveluita.

Åbo nation 100 vuotta

Ruotsia äidinkielenään puhuvien varsinaissuomalaisten osakunta Åbo nation täytti maaliskuun puolivälissä 100 vuotta. Varsinaissuomalaisesta osakunnasta eronnut Åbo nation viettää syntymäpäiväänsä perinteisin menoin: seppeleenlaskuin, vuosijuhlin ja julkaisemalla 100-vuotishistorian. Kolmen kirjoittajan yhteistyönä syntynyt historia kuvaa koko satavuotista historiaa ja keskittyy erityisesti opiskelija- ja osakuntaelämän kuvaamiseen.