Havaintoja: Putinin pelimanni

T:Teksti:

Kun ihminen on päässyt pidempään nauttimaan hyvistä oloista, hän haluaa taas kokeilla kurjuutta. Tosin sillä ehdolla, että pääsee takaisin normaaliin elämäänsä.
    Olen itse pelannut monta kertaa asiakkailleni järjestämääni peliä. Siinä tekeydytään pummiksi ja kerjätään kilpaa kadulla. Pelatessani olen kokeillut erilaisia rooleja. Yhdessä tekeydyn juopoksi, joka pummaa rahaa viinaan. Toisessa esittäydyn kotinsa menettäneenä intellektuellina, joka pyytää rahaa ruokaan. Kolmannessa roolissa sanon jättäytyneeni pummiksi omasta halustani.
    Eniten rahaa olen saanut esittäessäni ideologista pummia. Luulen tämän johtuvan siitä, että monet eivät pidä Venäjällä tehdyistä uudistuksista. Yhteiskunnan ulkopuolelle jättäytyvä asettuu valtaa vastaan ja herättää siksi sympatiaa.
    Päädyin viihdealalle, koska olen aina rakastanut kaikenlaista huvinpitoa. Showbisneksessä pystyn yhdistämään histo rian ja psykologian tuntemuksen vanhaan harrastukseeni.
    Olen järjestänyt erilaisia juhlia presidentti Putinille ja hänen vaimolleen. Pari viikkoa sitten järjestin tyttöjen illan, johon osallistui rouva Putinin lisäksi muun muassa Moskovan kaupunginjohtajan vaimo.
    Presidentti Putinille järjestämissäni tilaisuuksissa on pelattu monenlaisia pelejä. Esimerkiksi sellaista, jossa parin pitää tanssia sanomalehden päällä koskettamatta lattiaan. Välillä lehti puolitetaan, ja lopuksi mies joutuu ottamaan naispartnerin syliinsä.
    Tähänkin peliin Putin on osallistunut ihan mielellään ja ottanut esimerkiksi jonkun sihteeristöönsä kuuluvan tytön syliinsä. Onneksi hänen vaimonsa on ollut paikalla.
    Putin rentoutuu aika helposti juhlatilanteissa. Hän riisuu kruununsa ja keskustelee kaikkien kanssa vaikuttamatta viralliselta. Jeltsin toimi vastaavissa tilanteissa aivan päinvastaisella tavalla. Hän pysyi presidenttinä aina ja kaikkialla.

Matti Rämö
Arto Halosen Sergei Knazevista kertova dokumentti Pavlovin Koirat elokuvateattereissa.