Ylioppilaat Halosen puolesta?

T:Teksti:

Ylioppilaslehti tekee usein mielenkiintoisia havaintoja Toisaalla-palstalla. Numerossa 2/2006 päivitellään, kuinka City-lehti moittii pääkirjoituksessaan Yleisradiota puolueellisuudesta presidentinvaaleissa – ja samaan aikaan City-lehti itse vihjailee melko suoraan Niinistön puolesta.
    Havainto on aivan oikea, mutta moralisoinnin tekee varsin kummalliseksi se, että aivan Toisaalla-palstan yläpuolella toimittaja Elina Venesmäki ottaa selvän kannan Halosen puolesta otsikolla “Äänestä naista”. Ylioppilaslehti siis tekee saman kuin City-lehti: moittii muita puolueellisuudesta ja on itse vähintään yhtä selvästi puolueellinen! Niinistön maksettu mainos näkyy kelvanneen takakanteen samaan aikaan kun Venesmäki mainostaa Halosta aivan ilmaiseksi – ja vielä abinumerossa.
    Cityn kaltaiselta lehdeltä avoin kannanotto ei tule mitenkään yllätyksenä, mutta Ylioppilaslehdeltä olisin odottanut hieman asiallisempaa ja puolueetonta suhtautumista. Vai onko niin, ettei Ylioppilaslehti edes tavoittele riippumattomuutta vaan on avoimesti vasemmistolainen?

Petteri Äijö
VTM

Toimitus vastaa

Toimittajalta-palsta on luonteeltaan kolumni, ja kolumneissa saa ja pitää ottaa vapaasti kantaa – myös Niinistön puolesta. Näin teki esimerkiksi samaisessa lehdessä ollut kolumnisti Antti T. Ainola. Ylioppilaslehden sivuilla on tilaa hyvinkin erilaisille mielipiteille. Pääkirjoituksissa lehti ei ole ottanut kantaa presidentinvaaleihin.

Esa Mäkinen