Ylioppilaskunnan hallituksen ohjelma hyväksyttiin tammikuussa ja lähes koko hallitusrintama tuki sitä. Siinä otettiin kantaa muun muassa ruuhkamaksujen, kasvissyönnin edistämisen ja kuntarakenteen uudistamisen puolesta.
    Edustajiston keskustelusta päätellen tärkeimpiä olivat taas niin ajankohtaiset asiat: yksinäisten ihmisten ja samaa sukupuolta olevien parien oikeudet saada lapsia. Vaikka ohjelmassa sitä ei mainittu, hallituksen puheenjohtajan mukaan tähän liittyy myös miesparien adoptio- ja kohdunvuokrausoikeudet. Hyvä että nämä asiat selvitetään suullisesti. Tekstiin kaikkea tätä ei ilmeisesti häveliäisyyssyistä kehdattu kirjoittaa.
    Oli miten oli, HYY on unohtanut taas riviopiskelijan kannalta tärkeimmät opiskeluun sekä opiskelijoiden työntekoon ja työllistymiseen liittyvät kysymykset. Sitoutumattomat ryhmät janoavat yhteiskunnallista valtaa ja näkyvyyttä opiskelijoiden asioiden kustannuksella.
    Ylioppilaskunnan tulee kunnioittaa jäsentensä omantunnon- ja uskonnon vapautta ja jättää nämä kysymykset yksittäisten jäsentensä ajettaviksi puolueidensa kautta. Onko sitoutumattomissa ryhmissä “äänet vaiennettu, sydämet ja omatunnot sidottu?” Eikö ryhmissä ole mahdollisuutta vapaaseen keskusteluun? Yhtään soraääniä suurimmista ryhmistä ei kuulunut edes käytäväkeskusteluissa.

Johannes Toepfer
Edustajiston jäsen