Lyhyet

T:Teksti:

Unicardille ei enää lounareita
Unicardille ei toistaiseksi voi ladata lounasseteleitä. Uutislehti 100 kertoi helmikuun puolivälissä, että lounasseteleillä on voinut ostaa olutta Vanhalta, jos setelit on ensin ladannut kortille muualla. Uutisen ilmestymisen jälkeen HYY-yhtymä päätti kieltää lounasseteleiden lataamisen kortille.

Tedarit vaihtuvat periodibileiksi
Valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntabileet järjestettiin viimeisen kerran tammikuun lopussa. Aikaisemmin tiedekunnan yleisenä tenttipäivänä järjestetyt tedaribileet menettivät merkityksensä, koska uuden tutkintorakenteen myötä tiedekunnalla ei ole yhteistä tenttipäivää.
     Opiskelijajärjestöille taloudellisesti erittäin tärkeät tedarit korvataan maaliskuun alussa aloittavilla periodibileillä. Bileet järjestetään neljä kertaa vuodessa Vanhalla ylioppilastalolla jokaisen periodin aikana. Ensimmäiset periodibileet ovat 3.3.

Nyytiltä apua sydänsuruihin ja yksinäisyyteen
Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti avasi ystävänpäivänä nettisivuilleen keskustelupalstan, jossa opiskelijat voivat keskustella seurusteluun ja parisuhteeseen sekä yksinäisyyteen liittyvistä kysymyksistä. Palsta on ollut alusta saakka suosittu: muutamassa päivässä viestejä on lähetetty kymmeniä. Nyytinet.nyyti.fi

Opintotuen takaisinperinnät jyrkässä kasvussa
Kela perii takaisin opintotukia 35 000 opiskelijalta. Tukia peritään takaisin niiltä opiskelijoilta, jotka ovat nostaneet opintotukea ja ansainneet vuonna 2004 enemmän kuin mitä määräykset sallivat. Edellisvuoteen nähden takaisinperintöjen määrä on noussut 12 prosenttia. Viimeisen seitsemän vuoden aikana perintöjen määrä on noussut yli 50 prosenttia.

Kommentoi Ylkkäriä uusilla nettisivuilla
Ylioppilaslehden uudet nettisivut julkaistiin helmikuun puolivälissä. Sivut perustuvat avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmään ja ne on tehnyt tamperelainen Stara Media. Sivustolla on mahdollisuus jättää kommentteja kaikkien lukijoiden nähtäväksi ja myös keskustella jutuista. Sivut löytyvät osoitteesta www.ylioppilaslehti.fi

Malista julkaistaan netissä
Ylioppilaslehden sarjakuvasankari Malinen on siirtynyt sähköiseen muotoon. Sarjakuvan kotisivulla www.malinen. info julkaistaan kolme kertaa viikossa strippi. Sivuilla julkaistava materiaalia on julkaistu aikaisemmin Ilta-Sanomissa tai Ylioppilaslehdessä.