Aikuisten leikkipuisto

T:Teksti:

Mitä tarvitaan, kun kokonainen vesipuisto muutetaan konemusiikkibileiden areenaksi?
     Ainakin 70-sivuinen turvallisuussuunnitelma, kolme rekallista tekniikkaa, kaksi päivystävää lääkäriä, ensiapuryhmä ja laskeutumispaikka helikopterille kiireellisen tilanteiden varalta.
     4. maaliskuuta Serenassa järjestettäviin Pacifique-bileisiin osallistuu työntekijät mukaan luettuina noin 2 000 ihmistä. Yksi tapahtuman pääjärjestäjistä, itsekin paikalla soittava dj Orkidea eli Tapio Hakanen kertoo, että Serenaan rakennetaan yhtä iltaa varten äänentoisto, valomaailma ja muun muassa artistien käyttämät lavat.
     Kaikki esiintyjät ovat kotimaisia. Pääareenalla, ison uima-altaan juurella Accu heittää livekeikan. Accun lisäksi puikoissa ovat muun muassa Slusnik Luna sekä Dallas Superstars.
     Ravintola-alueella soivat funkrytmit, luolassa trance ja saunan puolella ambient. Levyjä pyörittävät muun muassa Proteus, Miika Kuisma ja chill out -pioneeri Eero-Pekka Rislakki. Liukumäkien ylätasanteella raikuu drum`n`bass Genkin ja Mufflerin tahdittamana, ja koska kaiuttimet on asennettu myös Black Hole -tuubiliukumäkeen, lasku on varmasti mielenkiintoinen.

Syyksi artistivalintojen kotimaisuuteen Orkidea nimeää suomalaisten tiskijukkien korkean tason. Lisäksi itse vesipuistoelämys halutaan pitää pääosassa. Ulkomainen tähti-dj profiloisi paikkaa liikaa oman tyylinsä mukaan.
     Koska tapahtuman varjopuoliin kuuluvat syrjäinen sijainti Espoossa, 32 euron lipunhinta sekä baareihin verrattuna aikainen kiinnimenoaika (kello kaksi), bilekansaa pyritään vetämään paikalle vahvoilla elämyksillä. Serenassa nähdään muun muassa uutta sirkusta ja performansseja. Lisäksi bussikuljetuksia on paitsi Helsingin keskustasta myös Turusta ja Tampereelta.
     Tämän vuoden Pacifique on järjestyksessään kolmas. Edellisvuosi myytiin ennakkoon loppuun. Hakanen varoittaakin, että lippuja ei ole välttämättä enää saatavilla ovelta.
     Päätapahtumaan voi ottaa vauhtia jo ennakkobileissä perjantaina Birdiessä. Jatkobileet alkavat viideltä aamulla Stockholmissa ja jatkuvat puoleen päivään asti sunnuntaina.

Saskia Salomaa

Pacifique 2006 4.3. vesipuisto Serenassa (Tornimäentie 10). Liput 32 euroa + varausmaksu Street Beatista (Mikonkatu 8 ) sekä Tiketistä ja Lippupalvelusta.