Syles: Vahvasti arvojohtaen

T:Teksti:

Heidi Hautalasta, entisestä oraansuojelijasta, levitettiin vaalien alla ikävää juorua.
    Tarinan mukaan Hautala oli keväällä 1974 ollut oraansuojelijoiden yövuorovastaavana, kun ryhmä ruskohaiskiaisia ja hämärikkökääriäisiä oli ajautunut kaakkoistuulen mukana Harjumaalta sipoolaiselle luomupellolle. Tuolloin, näin väitetään, Hautala oli joutunut lähes katatoniseen tilaan.
    Laiminlyöden täysin roolinsa oraansuojeluskuntalaisena hän oli säästänyt tuholaiset saappaansa murskatuomiolta.
    Jopa omien puoluetovereiden joukossa heräsi tällöin epäilys: Heidi ei ehkä koskaan kykenisi satuttamaan tarhaturilasta, ei täplätupsukasta, ei edes hillanälvikästä.
    Ja jos näin oli – pystyisikö hän tekemään pahaa kärpäsellekään?
    Asiasta päätettiin viisaasti vaieta. Sillä olisiko tällaisesta ehdokkaasta äänestäjäin ylipäälliköksi? Ei todellakaan!

Typerä Hautala! Vaalitenteissä hän ei onnistunut kovettamaan laupiasta ilmettään. Hän pysytteli rauhallisena kuvittelemalla mielessään itsensä ilkosillaan, täysin vallasta riisuttuna.
    Rehellisyyden nimissä, kuinka vahvaksi mielipidejohtajaksi Hautalalla olisi ollut mahdollisuus kasvaa? Ei kovinkaan vahvaksi, ottaen huomioon hänen umpimielisen suhtautumisensa eläinvalkuaisiin.
    Sen sijaan Halonen ja Niinistö, he ovat täysin eri maata, nuo vaalikamppailujen alfamursut!
    Aivan varmasti Halonen pystyisi nostamaan puolen kilon käsipainot ja viskaamaan ne haiskiaisen kuin haiskiaisen päälle. Kääriäisen Niinistö käristäisi tilaisuuden tullen suurennuslasilla vahingonilosta nautiskellen, porvariyhteistyöstä viis.

Ongelmana vahvassa johtajuudessa on, ettei arvojen voimakkuuseroja ole kyetty luotettavasti vertailemaan. On arvioitu, että ehdokkailla on kumpaisellakin lukuisia voimakkaita mielipiteitä, Niinistöllä noin 11 ja Halosella vähintään yhtä monta.
    Molemmat ovat luvanneet, että mielipiteet kamppailevat veriseen loppuun asti, eivät ihmiset.
    Kenties mielipiteet arvostaisivat tässä vaiheessa jo hieman apua? Kuten maailman vahvin johtaja, kuvernööri Schwarzenegger toteaisi: veriarvot ratkaisevat usein politiikassakin.
    Todellinen kärpästen herra ei kaihtaisi pientä vapaapainiotteluakaan taistellessaan rinta rinnan omien mielipiteidensä kanssa.

Jake Styles