Haloo, menneisyys?

T:Teksti:

Kukapa ei kännykkäänsä katsellessaan ymmärtäisi, että siitä puuttuu jotakin: lankapuhelimesta tuttu tuhti luuri.
    Nostalgikot uneksivat menneisyydestä. Se on aika, jolloin kaikki oli hyvin: oli höyryvetureita, pukeutumissääntöjä ja puhelin seinässä kiinni. Kämp Galleria on iskenyt tähän suoneen: siellä myydään kännykkään kiinnitettäviä lankapuhelimen luureja. Puhelinpakkauksen kylkeen mainosnikkari on runoillut tekstin: ”modernien matkapuhelimien edistyksellinen teknologia yhdistettynä klassisen luurin verrattomaan charmiin”.
    Hinta: 49,90 e.
    ”Me otimme tämän kyllä aika paljon huumorin kannalta. Joka joulu yritetään etsiä jotain hauskaa. Viime jouluna meillä oli lihapullasakset”, kertoo lahjatavaraliike Life Storen omistaja Päivi Kakko.
    ”Olemme parin viikon aikana huomanneet, että varsinkin vanhemmat ihmiset ostavat tätä. He haluavat kunnon luurin. Toiset ostavat sen autoon, kun ovat kyllästyneitä korvanappeihin. Sitten nuoret ovat ostaneet.” Laite on mennyt hyvin kaupaksi.
    ”Kahden viikon aikana olemme myyneet ensimmäisen erän eli noin pari sataa kappaletta. Punaista mallia on mennyt enemmän kuin mustaa, koska se oli mainoksessa. Ihan muutamat ovat sanoneet, että eivät voi sietää tällaista rihkamaa. Meillä on jatkossa laukku lisävarusteena, jotta luurin saa kiinnitettyä vyölle.”
    Ylioppilaslehti laati ehdotuksia seuraaviksi uusiksi joulutuotteiksi: citymaasturiin edestä veivattava käynnistyskampi, Playstationiin liitettävä Commodore 64, satula auton penkin päälle, maan päällä kulkeva lentokone, harmaantuva peruukki.

Ville Ritala