Trance-jumalan paluu

T:Teksti:

On marraskuinen yö vuonna 2004. Ravintola La Tour on täynnä kädet ilmassa tanssivaa kansaa. He odottavat yhtä miestä, dj Armin van Buurenia.
    Kun tämä hollantilainen trancelevyjukka astelee dekkien taakse, salissa hurrataan. Ensimmäisen levyn musiikki kajahtaessa ilmoille tanssitaan niin kuin ei olisi koskaan ennen tanssittu. Tämä Dj vapauttaa arkimurheista, sydänsuruista ja muista maallisista asioista.

Lokakuun 21. päivänä Helsingissä esiintyvä Armin van Buurenia pidetään yhtenä maailman parhaista trance- tuottajista. Hän aloitti musiikin tekemisen 14-vuotiaana. Jo ennen 20-vuotispäiväänsä hän julkaisi musiikkia, jota pidetään merkittävänä trancen kehityksen saralla.
    Teknisestikään taitavin tai tuotteliain dj ei kuitenkaan ole mitään ilman yleisöä. Yleisön ja dj:n vuorovaikutus on se, mikä varmasti tekee tästäkin Suomen keikasta erityisen. Van Buuren tunnetaan tavastaan flirttailla ja ottaa kontaktia yleisöön.
    Armin van Buurenin soittama melodinen trance, jossa nousukohtiin yhdistyvät eteeriset naisvokaalit, on hyvin suosittu elektronisen musiikin alalaji Suomessa. Musiikkia on helppo tanssia ja energiset biisit sekä selkeä rytmi vetoavat kankeampaankin kuuntelijaan.
    Vuoden 2004 Finnish Club Awardseissa van Buuren äänestettiin parhaaksi ulkomaalaiseksi dj:ksi. Lisäksi hänen viimevuotinen keikkansa Suomessa äänestettiin vuoden kolmanneksi parhaaksi tapahtumaksi.
    Myös tänä vuonna Studio 51:n tanssilattialla on odotettavissa paljon hymyjä, hikeä ja hullunmyllyä.

Saskia Salomaa

Armin van Buuren Studio 51:ssä (Fredrikinkatu 51-53) lauantaina 21.10. Liput 25 euroa + palvelumaksu, 30 euroa ovelta. Lippuja myy Streetbeat (Aikatalo, Mikonkatu 8 ).