Jake Styles: Viimaa suonissa

T:Teksti:

Helsingin Sanomain selvitykset, “helsinkiläiset tylyjä” ja “osa kansasta haluaa yhä Karjalan takaisin”, järkyttivät mieliä syksyllä. Ja nyt tuli varsinainen selviöpommi, erityisesti meille sörkkalaisille: pääkaupunkiseudun mielenterveysongelmat sekoittuvat päihdeongelmiin!
    Tutkittujen kännisekoilijoiden kristus on tietysti Matti Nykänen, joka M&M-lehden kyselyn mukaan on Suomen paskin brändi. Kyllä kaikki brandyt ovat hyviä, uskoisin Matin vastaavan tähän. Tosin teräviä huitaisten täyttyy pään ohella IS:n lööppi. Siksi HS:n Anna-Stina Nykänen on jo pohtinut, eikö kaimaa voisi laittaa pakkohoitoon.
    So not, Anna-Stina! Pakko sopii vain Ruotsiin, kuten baarin vessassa lukee. Suomessa terapia maksaa maltaita. Sekä satunnaisen lärvilaudan. Ainoa hoitotakuujono tässäkin laitoksessa johtaa Bottalle. Siellä voi sitten kukin rauhassa kypsyä aikuiseksi psykofyysissosiaaliseksi entiteetikseen. Kypsymiseen riittää yleensä yhden (1) alkoholiannoksen (vodka) nauttimiseen kuluva aika ja taustalla kannustava Aikuinen nainen.

Ei ihme että ahdistaa. Jumalauta, syystäkin! Ja suurimman osan talvestakin. Bon voyage -tunne: ulkona pimenee, päässä sumenee ja valomerkkiä kohden päädymme kaikki Manalaan. Juomakulttuurimme tilanne on infernaalinen. Ruotsalaislehdet nälvivät taannoin elokuista Hellsinkiä, mutta lokakuiseen Stockholmiin eksynyt ymmärtää takuulla kumpi vie voiton. Sex noll! Tai on the beach, kuten alaikäisillä on tapana vaatia. Ja jestas sentään mitkä hinnat, vaikka alennustilasta onkin kyse.

Vaan vielä on toivoa, toverit. Jos saatana saapuu Moskovaan tai ylipäätään Eerikinkadulle, lienee fi fty-sixtymahdollisuus, että seurauksena on lokakuun manifesti. Vähintään Loesje-juliste sähkökaappiin. Post-it Koskisen baarikaappiin.
    Sehän on nuorison omaehtoista terapiaa. Toisiamme tukekaamme. Yksi kaikkien puolesta ja kaikki yhtä vasten. Lähinnä Sedua. Kaamoksessa on täysin hyväksyttävää nojautua kaveriin. Ja kaverin kaatuessa miestä vahvempaan. Kunhan lasi on puoliksi täynnä.
    Eiköhän se ole sillä selvä. Ei tässä mitään lisäselvitystä kaivata. Hesarilta ainakaan. Memphiksessä on tarpeeksi masentavaa muutenkin.