HYY on opiskelijoiden EU

T:Teksti:

Mitä on parannettava?

HYY on opiskelijoiden oma EU. Jossain kaukana tehdään jotain mistä kukaan ei tiedä yhtään mitään. Jäsenmaksua vastaan ei saa mitään muuta kuin homeisen kalenterin. Kaikki muut “palvelut” ovat tyhjää täynnä. En yhtään ihmettele, että äänestysprosentti laskee vuosi vuodelta.
Tyytymätön

AV-kamoille kuten videotykille on mielestäni liian iso vuokra. Miksi Unicafen kasvisruokia ei toistuvista valituksista huolimatta saada parannettua? Kevääksi pitäisi olla tapahtumia, joissa järjestöt voisivat esittäytyä ja Ylioppilaslehdessä pitäisi olla enemmän tietoa HYY:n järjestöjen toiminnasta.
Mantu

Miksi UniCardissa ei ole kaikkia tekstejä englanniksi? Hölmöä hankkia sen takia ulkomaille erikseen kansainvälinen opiskelijakortti, joka teknisesti on vielä heikkolaatuinen. Yhden opiskelijakortin pitäisi riittää, kansainvälinen on turhaa rahastusta.
Matkalle

Tiedotusta esimerkiksi rahoituksen anomisesta on häviävän vähän ja sekin kaiveltava vanhemmilta opiskelijoilta. Lisäksi toimistossa ei ole minkään valtakunnan ilmastointia, ja sisään mennessä kaipaili lähinnä sukelluslaitteistoa.
Emilia

Kampuksen pirstoutuessa erillisiin saarekkeisiin ympäri Helsinkiä ylioppilaskunnan tulisi ottaa tehtäväkseen yhteisöllisyyden luominen. HYY:n tulisi rohkaista ihmisiä ja järjestöjä lähestymään toisiaan. Keinoja? Tilojen tarjoaminen. Ylioppilastaloilta ajettiin opiskelijat Domuksen kellariin. Vanha ylioppilastalo puhkuu vajaa teholla, ja yksityiset järjestäjät mellastavat siellä, tosin harvakseltaan nekin. Vastaus kouhkaamiselleni on aina se sama: “Kun ainejärjestöt huolehtii toiminnasta, HYY huolehtii eduista, se on sitä näkymätöntä työtä.” Just just. Ei lapsi rahaa halua vaan rakkautta.
Turkka H

Mikä mättää?

Mikä ihmeen HYY?? Eihän se kerro itsestään mitään, edarista kuulee kerran kahdessa vuodessa kun se äänestyttää itsestään. HYY on se elin, joka riitelee pakettiauton väristä, mutta ei välitä hommata parempaa ruokaa UniCafeseen.
Was

Jo tilastotiede osoittaa, ettei HYY enää edusta riittävän kattavasti jäsenistönsä kollektiivista mielipidettä, mistä viestii varmasti jälleen kerran tulevien vaalien äänestysprosentti. Ylioppilaskunnan ei pitäisi keskittyä ulkoisen, vaan sisäisen aktiivisuuden lisäämiseen. HYY on informoinut itsestään omille jäsenilleen valitettavan heikosti. Moni luulee ylioppilaskunnan jäsenmaksua maksaessaan maksavansa lukukausimaksua.
Hannu-Matias Nurmi

Eipä ole iloa. Perusopiskelijaa ylioppilaskunta ei arjen tasolla kosketa juuri lainkaan, ainakaan näkyvällä tasolla. Ylioppilaskunnan asiat ovat, ainakin minulle henkilökohtaisesti, hyvin vieraita, ja pidän sitä lähinnä tittelinkipeiden henkilöiden ponnahduslautana kunnallispolitiikkaan.
Nimimerkki

HYY:n toimijoihin en juuri henkilökohtaisesti ole tutustunut, mutta hallitus ainakin tuntuu olevan kovin kiireinen. Kummallakin kerralla kun järjestömme otti yhteyttä ongelmatilanteessa, saimme perinteisen “kiitokset yhteydenotosta, palaamme asiaan pian” -vastauksen, eikä perästä tietenkään kuulunut mitään. Oppivat näemmä poliitikkojen tavoille vähän turhan nopeasti.
Järjestöaktiivi

HYY:n suurin etu ovat järjestötuet sen eri muodoissa ja muutoin melko näkymätön organisaatio (nimimerkki entinen kulttuurivaliokunnan ja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja). Etujen ajajana se on epäonnistunut pahasti. Esimerkiksi opintotuella ei elä. Pitäisikin olla radikaalimmat otteet. Edustajisto on tavalliselle opiskelijalle täysin näkymätön.
Jukka Oksanen

Hyy on pop

Olen ylioppilaskunnan toimintaan varsin tyytyväinen. HYY on mielestäni valvonut hyvin etujani liittyen ylioppilaiden terveydenhuoltoon, jonka toimivuutta arvostan. Olen myös tyytyväinen HYY:n asiantuntemukseen liittyen tasa-arvokysymyksiin – halua kuunnella myös vähemmistöjä tuntuu löytyvän.
Irene

Omasta mielestäni HYY tekee niin hyvää perustyötä, että siitä kehtaisi tiedottaa paremmin jäsenistölle. Sitä kautta saataisiin myös uusia aktiivisia toimijoita. Ylioppilaslehden lisäksi tarvittaisiin vaihtoehtoisia näkyviä kaksisuuntaisia viestintäkanavia, joiden avulla voisi seurata HYY:n toimintaa ja saada mahdollisuuden vaikuttaa toimintaan. Nykyteknologia mahdollistaisi paljon tehokkaamman interaktiivisuuden. Kysymys onkin enemmän kulttuurisidonnainen – onko HYY ihan oikeasti halukas toimimaan kaikkien opiskelijoiden keskeltä vai yläpuolelta?
Hannu-Matias Nurmi

Oikeastaan vain Ylkkärin juorukulma mättää. Edarin salarakkaat kiinnostaa ehkä kymmentä ihmistä, ja sen tiedotustarpeen voisi hoitaa vaikka sähköpostitse. Muuten kaikki on ok. HYY ei häiritse minua, enkä minä HYY:tä.
Peace&respect

Edustajistovaalit 1.-2.11.

Esa Mäkinen