Ylioppilaspolitiikka kiinnostaa yhä harvempia

T:Teksti:

Ylioppilaskunnan edustajistoon pyrkiminen kiinnostaa yhä harvempia. Marraskuun alussa pidettävien edustajistovaaleissa on alustavien tietojen mukaan 15 prosenttia vähemmän ehdokkaita kuin aikaisemmin.
    Koska edustajistovaaleissa tavallisesti kaverit äänestävät kavereita, saattaa ehdokkaiden väheneminen myös laskea äänestysprosenttia.
    Jotkut yksittäiset ryhmät ovat menettäneet ehdokkaita muita ryhmiä enemmän. Hammaslääketieteen, eläinlääkäreiden, lääkäreiden ja oikeustieteilijöiden HELP menetti yli puolet ehdokkaistaan edellisiin vaaleihin verrattuna.
    HELP:n edustajistoryhmän puheenjohtaja Jukka Lång vakuuttaa, että ehdokasmäärän väheneminen on suunniteltua.
    “Vanha tyyli on se, että ehdokkaaksi otetaan kaikki, vaikka heitä ei todellisuudessa kiinnosta koko asia. Siinä ei ole järkeä. Me halusimme ottaa pelkästään ehdokkaita, joilla on kokemusta”, hän sanoo.
    Myös ylioppilaskunnan valtaryhmä, ainejärjestöjen HYAL menetti lähes kolmanneksen ehdokkaistaan. Vaalipäällikkö Jouni Siren vakuuttaa vähenemisen olevan suunniteltua.
    “Meillä on vähemmän ehdokkaita teologisesta ja valtiotieteellisestä. Siellä oli aiemmin ehdokkaita, en nyt sanoisi täyte- ehdokkaita, mutta listoille oli haalittu selkeästi enemmän ihmisiä kuin muista tiedekunnista. Nyt kaikista tiedekunnista on väkeä ehdolla saman verran.”
    Kaverivaalista huolimatta Siren ei usko, että HYAL:in äänimäärä laskee.

Esa Mäkinen

Edustajistovaalit 1.-2.11.