Unicafen sivut hakkeroitiin paremmiksi

T:Teksti:

Unicafe uudisti kesällä nettisivunsa. Kauniit ja hyvin toimineet sivut korvattiin suttuisella grafiikalla ja sekavalla käyttöliittymällä. Sivuston ainoa kiinnostava tieto – ruokalistat – piilotettiin.
    Korjaus on kuitenkin olemassa.
    Asia ärsytti tietojenkäsittelytieteen opiskelija Esko Luontolaa niin paljon, että hän päätti tehdä paremmat sivut. Tuloksena oli www.varjocafe.net.
    Sivustolla on vain ravintoloiden ruokalistat. Yhdellä silmäyksellä näkee kaikkien haluamiensa ravintoloiden ateriat. Varjocafe.net ottaa tietonsa Unicafen sivuilta, mutta esittää ne paremmassa muodossa.
    “Useimmat käyttävät Unicafen sivuja siihen tyyliin, että he haluavat tietää mitä on tarjolla. Minullakin on muutama vakiopaikka, ja valitsen ravintolan sen mukaan, missä on hyvää ruokaa”, Luontola kertoo.
    Idea Unicafen sivujen parantamisesta syntyi tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden IRC-chattifoorumissa. Pari opiskelijaa purnasi asiasta, ja Luontola päätti toimia. Sivut sijaitsevat tällä hetkellä Luontolan kotikoneella. Kävijoitä on vielä alle sata päivässä.

Luontolan Varjocafe.net -sivut ovat esimerkki netissä yleistyvästä tiedon ja sivujen uudelleenmuotoilemisesta. Asialleen omistautuneet fanit tietävät mitä haluavat ja myös osaavat toteuttaa tarpeensa.
    Unicafen johtaja Arja Kosonen sanoo olevansa iloisesti yllättynyt Varjocafe-sivuista.
    “Hieno asia, että näin luovia juttuja tehdään. Jos tämä tuo opiskelijoita lisää syömään, niin se on vain positiivista. Meidän pitää ehkä omien sivujen kohdalla miettiä, mitä pitäisi tehdä toisin.”

Esa Mäkinen

Unicafen parannetut sivut osoitteessa www.varjocafe.net. Ylioppilaslehti ja Unicafe ovat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamia yrityksiä.