Raha ratkaisi

T:Teksti:

Ylioppilaskunnan edustajisto päätti huhtikuun puolivälissä luopua Uuden ylioppilastalon B-portaan viidennestä kerroksesta. Ylioppilaskunta remontoi tilat ja vuokraa ne ulkopuolisille yrityksille.
    Päätös syntyi poikkeuksellisella tavalla. Äänet menivät tasan 27-27. Edustajiston sääntöjen mukaisesti asian ratkaisee tällöin arpa. Puheenjohtaja Jukka Pajarinen heitti 1800-luvulta peräisin olevaa ruplan kolikkoa, ja lopputuloksena edustajisto päätti luopua tiloista.
    Ylioppilaskunnan hallitus perusteli esitystään B-portaasta luopumisesta säästösyillä. Hallitus arveli, että ilman säästöjä ylioppilaskunnan talous vaarantuisi, koska Leppäsuolle rakennettava uusi talo lisää menoja.
    “Meidän täytyy olla vastuullinen myös tulevien sukupolvien kannalta. On järkevämpää alkaa säästäminen nyt kuin siirtää asiaa tulevaisuuteen”, kiinteistöjohtokunnan puheenjohtaja Antti Pätiälä perusteli ehdotusta.

Ehdotuksen vastustajien mukaan järjestöillä on muutenkin vähän tiloja, eikä mistään tiloista pidä siksi luopua. Lisäksi vastustajat kritisoivat sitä, että päätös tulee edustajistolle erillään muista talousasioista.
    “Talousasioita pitäisi miettiä kokonaisuutena, ei tällä tavoin pätkittäin”, sanoi vihreitä edustava Johanna Nuorteva.
    Tiloista luopumista kannattivat selvimmin Osakuntien edustajistoryhmä, Snäf ja Oikea edustajistoryhmä. Sitä vastustivat HYY:n vihreät, Sitoutumaton vasemmisto, Opiskelijademarit ja suurin osa Ainejärjestöjen edustajistoryhmästä.

Esa Mäkinen