Designia pullakahvin paikalla

T:Teksti:

Desing-shoppari voi lähiviikkoina hankkia Helsingistä harvinaisia herkkuja. Pieni lontoolainen suunnittelijakollektiivi Beyond the Valley tuo kauppansa toukokuun alussa reiluksi kuukaudeksi Helsingin keskustaan, osoitteeseen Bulevardi 1. Myynnissä on tavaraa lohikäärmetapetista ja luksusmallin lintulaudoista vaatteisiin ja koruihin.
    Brittisuunnittelijoiden tarkoituksena on tehdä työtään tunnetuksi suomalaisille ja bongata samalla uusia nuoria kykyjä joukkoonsa. Beyond the Valleyn perustajajäseniin kuuluvan graafisen suunnittelijan Jo Jacksonin mukaan sekä Lontoossa että Helsingissä on vahvoja suunnittelijoita ja kysyntää laadukkaalle designille.
    “Molemmissa on myös mielenkiintoisia projekteja. Miksi emme vaihtaisi ajatuksiamme ja loisi parempia mahdollisuuksia niille ideoille, jotka ovat vasta syntymässä”, Jackson pohtii.
    Vuoden toiminut kollektiivi haluaa tukea nuoria suunnittelijoita. Kaupan pyörittäjät pitävät tuotteiden myyntihinnasta vain pakollisiin menoihin tarvittavat kulut. Elantonsa he tienaavat valmistamalla valikoimiin vaatteita ja pian myös keittiövälineitä.
    “Suuri osa lontoolaisista kaupoista pidättää myymiensä tuotteiden hinnasta liki 70 prosenttia, me vain 40 prosenttia. Suunnittelija voi kauttamme saada enemmän voittoa tai vaihtoehtoisesti myydä tuotteitaan halvemmalla”, Jackson sanoo.

Bulevardin liike
pystytetään tilaan, jossa on 30 vuotta pidetty pientä Bulevardin kahvisalonkia. Se muuttaa kivenheiton päähän Mannerheimintien kulmaan.
    Jacksonin mukaan kahvilatila on täydellinen ja muistuttaa Beyond the Valleyn omaa puotia Lontoon keskustassa.
    “Sisustus on kyllä aika lailla erilainen kuin tyypillisissä design-liikkeissä Helsingissä”, hän vitsailee.
    Beyond the Valley odottaa suomalaisilta vastavisiittiä mahdollisesti jo ensi syksynä. Vielä ei ole varmaa, ketkä lähtevät matkaan.
    Jackson sanoo ihastuneensa suomalaiseen muotoiluun.
    “En ollut aluksi uskoa silmiäni. Helsingissä on melkein yhtä paljon design-kauppoja kuin kampaamoja! Ongelma on, ettei monikaan nuoremmista suunnittelijoista ole tunnettu Skandinavian ulkopuolella.”

Elina Kervinen

Beyond the Valleyn liike osoitteessa Bulevardi 1, 4.toukokuuta alkaen.