Alias: Turhuska (subst.)

T:Teksti:

Heippa Alias,
    Olin jokin aika sitten kurssikaverini kanssa leffassa. Saliin päästyämme tyttö kertoi minulle, että aikoo kohta kokeilla naistenlehtijutun neuvoja siitä, kuinka pakarat pidetään piukkoina jumppaamalla elokuvissa. Leffanautinto meni harakoille, kun tyyppi nytkytti viereisellä penkillä pyllyään lähes koko kahden tunnin ajan. Millä nimityksellä tällaisia naisia voisi kutsua?

Ihmettelen vaan -79

Hei vaan,
    Todellinen nimitys tällaiselle naiselle on turhuska. Turh-alku viittaa turhamaisuuteen. Uska-loppu puolestaan kertoo taipumuksesta uskoa kaikkeen painomusteella painettuun. Naisihmiseen viittaava ska-loppu noudattaa arkikielen konventioita, vrt. Peltoska tai Lahtiska.

Seuraavassa numerossa etsitään sanaa bussi-ilmiölle, jossa matkustaja haluaa ulos, muttei huido eikä vaadi ääneen ovea auki, vaan jatkaa hiljaisena stop-napin painamista, kunnes pääsee lopulta pois vasta seuraavalla pysäkillä.