Alias: Kämpiöidä (verbi)

T:Teksti:

Terve Alias,
    Joskus löydän baari-illan jälkeen käsilaukkuni survottuna ylettömän ruman tuhkakupin (en polta), vessapaperirullan tai kourallisen erivärisiä mehupillejä. Miksi kutsutaan tällaista humalassa tapahtuvaa täysin tarpeetonta varastamista, joka hävettää jälkeenpäin?

– Nöyris

Ei huolta Nöyris,
    Kyllä Aliaskin nuoruudestaan muutaman hämärähommin hankitun pöytäkoristeen muistaa. Humalassa tapahtuvaan kummaan epärehellisyyteen viitataan termillä kämpiöidä. Sanan juuret juontavat sekä humalan kansanomaisesta nimityksestä, kännistä, että laadukkaan helsinkiläishotellin ravintolasta. Paikan tuhkakuppien tiedetään jo suurten taiteilijoidemme ajoista alkaen olleen erityisen haviteltuja. Viinaspäissä varastettuun esineeseen voit viitata kämpiöidä-verbin substantiivijohdoksella kämpiö.

Seuraavassa numerossa etsitään nimitystä ihmistyypille, joka harrastaa naistenlehtiohjeiden mukaista takamuksen kiinteytysjumppaa elokuvissa tai lentokoneessa.