Alias: Selepäröidä (verbi)

T:Teksti:

Hei Alias!
    Olen työssä paikassa, jossa tapaan usein julkkiksia. En kuitenkaan tutustu heihin sen paremmin. Kun nämä ihmiset myöhemmin kävelevät kadulla vastaan, en tiedä pitäisikö minun tervehtiä vai ei. Tuntuu, että tyyppi pitää minua mielistelevänä tungettelijana, jos moikkaan, ja töykeänä tiukkapipona, jos en. Onko tälle epätietoisuudelle olemassa sana?

– Yst.terv. Ei mikään nuoleskelija

Hei vaan,
    Ensinnäkin neuvoisin sinua ajattelemaan vähemmän sitä, mitä muut ajattelevat sinusta. Lisäksi olen selvittänyt vastauksen kysymykseesi.
    Aliaksen viiniseuratuttu, romaanisten kielten tutkija ehdottaa kuvaamallesi tilanteelle ilmausta selepäröinti, tai stadimmin celebäröinti. Ilmaus on ranskan kielen julkimoa tarkoittavan celebrité-sanan johdos. Ajatuksellisesti se yhdistyy myös suomen kielen epäröidä-verbiin.
    Ps. Tervehdi vaan. Jos vielä hymyilet valloittavasti, et voi olla väärässä.

Seuraavassa numerossa etsitään sanaa humalassa tapahtuvalle täysin tarpeettomalle ja impulsiiviselle varastamiselle, joka hävettää ja kummastuttaa jälkeenpäin.